Πρόκειται για ελαιογραφίες σε διαφορετικά μεγέθη με θέματα που έχουν ως κύρια αναφορά τα δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια βολών πρώτου προσώπου και τις προσομοιώσεις πολεμικών επιχειρήσεων. Η ζωγράφος συνθέτει φανταστικούς χώρους σύρραξης με μαχητές, θηράματα, κυνηγούς και όπλα.

H καλλιτέχνης αναφέρει: HELLO! είναι μια φιλική λέξη που ενσωματώνει μέσα της τη λέξη κόλαση (hell). Η θεματική ενότητα αφορά τη δημιουργία αναπαραστάσεων της σύγχρονης ιστορίας, και συγκεκριμένα της διαχείρισης και διεξαγωγής των σημερινών πολέμων. Με ενδιαφέρει η διάχυτη αίσθηση της μη-πραγματικότητας και ορχηστροποίησης της κρίσης, καθώς και το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι στην καρδιά των συμβάντων και οι παρατηρητές, κοιτούν την οθόνη για να μάθουν τι συμβαίνει.

Η ζωγραφική της Sasha Streshna είναι πλούσια σε αποχρώσεις. Χρησιμοποιεί το χρώμα ως βασικό εκφραστικό μέσο για να αποδώσει την ένταση, και το σύνολο της δουλειάς της αντανακλά τους σύγχρονους προβληματισμούς σε σχέση με το ζήτημα της συνθετότητας του χρωματικού φάσματος στη ζωγραφική. Η ζωγραφική της Sasha Streshna είναι ιδιωματική, εσωστρεφής, ήρεμη και πυκνή σε νοήματα για το σήμερα και το καινούριο αύριο.

Alexandra/Sasha Streshna

Η Alexandra/Sasha Streshna γεννήθηκε το 1987 στο Λβίβ, Ουκρανική ΣΣΔ και από το 1999 μένει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (2011) και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Central Saint Martins, Λονδίνο (2014).

Επιμέλεια του Ηλία Παπαηλιάκη