Η ομάδα Θεάτρου του Δρόμου Helix συμμετέχει στο Global Beat Festival, στα πλαίσια του οποίου διοργανώνονται μικρά τριήμερα φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου.

Η ομάδα Θεάτρου του Δρόμου Helix συμμετέχει στο Global Beat Festival, στα πλαίσια του οποίου διοργανώνονται μικρά τριήμερα φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου.


Το Global Beat Festival περιλαμβάνει συναυλίες διασήμων ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και νέων συγκροτημάτων, παραστάσεις (Πάλη Σούμο, Ινδιάνικους χορούς-τελετές και τον Χορό των λιονταριών) και Θέατρο Δρόμου.


Σε κάθε πόλη θα παρουσιάζονται ειδικά workshops αλλά και παιδικό πρόγραμμα. Η ομάδα του Θεάτρου Δρόμου Helix συμμετέχει με συνολικά 180 δράσεις παρουσιάζοντας Εργαστήρια, Happenings, παραστάσεις κουκλοθέατρου, μικρά και μεγάλα θεάματα.


Στο πλαίσιο των μεγάλων θεαμάτων της θα παρουσιάσει: Κωμωδία Δρόμου με αναφορές στην Commedia Dell Arte, όπου οι ηθοποιοί σε ειδικά ξυλοπόδαρα, που λειτουργούν ως αμορτισέρ και δίνουν απεριόριστες δυνατότητες κίνησης εντυπωσιάζουν με την επιδεξιότητα τους, τα ακροβατικά και ζογκλερικά. Το θέαμα κορυφώνεται με φωτιές και πυροτεχνήματα.

Επίσης θα παίξει την Τρέλα της Ημέρας ένα θέαμα βασιζόμενο στους πλανόδιους θεατρίνους και κλόουν αλλά και την «Dies Irae» την πιο πρόσφατη παραγωγή της ομάδας, βασιζόμενη στο κείμενο του Μισέλ Ντε Γκελντερόντ «Σχολή Γελωτοποιών» και την θεατρική παράσταση των μαστόρων από το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ.


Η ομάδα Θεάτρου Δρόμου Helix δημιουργήθηκε το 1987. Ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της Σκηνής Θεάτρου Δρόμου του Μαγικού Θεάτρου, και λειτουργεί μέχρι σήμερα υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Νίκου Χατζηπαπά, ο οποίος αναλαμβάνει σκηνοθετικά το σύνολο των παραγωγών. Παρουσιάζει τις δουλειές της τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό στο πλαίσιο διαφόρων φεστιβάλ..


info
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις εμφανίσει των Helix www.globalbeatfestival.com, www.helix-theatre.gr, www.helix-theatre.com