Η Έλη του Κλου στα Βριλήσσια παρουσιάζει τη συναυλία των Hasta Banana η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή …

22 Ιουνίου στις 22.00 το βράδυ.


Το όνομα HASTA BANANA (άστα μπανάνα) είναι παράφραση της Ισπανικής φράσης ‘’Hasta Mañana’’ (άστα μανιάνα), που σημαίνει, ‘’Μέχρι Αυριο’’. Με άλλα λόγια, μια φράση που ταιριάζει στον ελληνικό τρόπο ζωής. Δηλαδή: δε βαριέσαι, ‘’άστα για αύριο’’.

Πρωτοακούστηκε σαν όνομα στο Λονδίνο το 1988, όταν ιδρύθηκε από τον Κάρολο Κακαρά και ξεκίνησε τις εμφανίσεις του σαν latin συγκρότημα.

Με την επιστροφή του Κάρολου στην Αθήνα, το 1990, το γκρουπ πλαισιώθηκε από νέους μουσικούς. Έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μαγαζιά και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας και της επαρχίας. Έχουν αναλάβει επίσης τη μουσική κάλυψη εκδηλώσεων και promotions προϊόντων και νέων χώρων, μέσω διαφημιστικών εταιρειών ή απ\’ ευθείας με τις εταιρείες (βλ. ιστορικό συνεργασιών).

Με το πέρασμα του χρόνου οι Hasta Banana εμπλούτισαν το μουσικό ύφος του συγκροτήματος για το λόγο του ότι είναι παλιοί ροκάδες και τζαζίστες. Το αποτέλεσμα ήταν το συγκρότημα να έχει ένα ποικίλο ύφος και να ακούγεται στην Αθήνα και την επαρχία σαν latin συγκρότημα, rock συγκρότημα, pop συγκρότημα, funky συγκρότημα, jazz & swing συγκρότημα, reggae συγκρότημα.

Από τον Αύγουστο του 2005 το γκρουπ ανέλαβε ο Κώστας Καραγιάννης.
To slogan των HASTA BANANA είναι: ‘’Οταν παίζουμε μουσική περνάμε καλά και διασκεδάζουμε’’!

Τα μέλη:

Κώστας Καραγιάννης – σαξόφωνο / τραγούδι

Κάρολος Κακαράς – κιθάρα / τραγούδι / ηλεκτρονικά
 
Στέλιος Ζαχαρίου
– congas / ηλεκτρονικά κρουστά / φωνητικά