Το “Harris Lambrakis Quartetθα δώσει μια συναυλία στο Φεστιβάλ “Φθινοπωρινές Γιορτές στην πόλη” στον Άγιο Δημήτριο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20.30.

 

Tο κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη αποτελεί τη σύμπραξη τεσσάρων έμπειρων μουσικών με κοινές αναφορές, αλλά και με αξιοσημείωτη πορεία ως σολίστες. Σημείο εκκίνησης για όλους είναι η τροπική (modal) τζαζ των δεκαετιών του ‘60 & ‘70, ο αυτοσχεδιασμός αλλά και η παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Δύο χρόνια μετά τον δίσκο «Θέα», παρουσίασε φέτος τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά, με τον τίτλο «Meteora» και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

 

Στο Φεστιβάλ ‘’Φθινοπωρινές Γιορτές στην πόλη’’ του Αγίου Δημητρίου, στην Πλατεία Αλέκου Παναγούλη (πλησίον metro Αγίου Δημητρίου) το «HarrisLambrakisQuartet” θα παρουσιάσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20.30, κομμάτια από τη δισκογραφία του.

 

Μια μουσική βραδιά γεμάτη με τον χαρακτηριστικό τρόπο παιξίματος του κουαρτέτου, που απαντάει στο «ερώτημα»: Πώς γίνεται να παίζεις modal τζαζ, αλλά να δίνεις την αίσθηση ότι μιλάς τόσο καλά τη γλώσσα της Ανατολής;