Στη συναυλία που παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει η Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου σε διδασκαλία Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου.

O Μορίς Στέγκερ (Maurice Steger) θεωρείται ως ο κορυφαίος ερμηνευτής στο φλάουτο με ράμφος παγκοσμίως, έχοντας κατακτήσει κοινό και κριτικούς με την εντυπωσιακή τεχνική του και την ανεξάντλητη ενέργειά του, έχοντας χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως ‘Παγκανίνι’ ή ως ‘μάγος’ του recorder (φλάουτου με ράμφος), αλλά και ως ένας ‘συγκλονιστικός και εμπνευσμένος μαέστρος’. Στη συναυλία του με την Κ.Ο.Θ. έρχεται και με τις δύο του αυτές ιδιότητες, του μαέστρου και σολίστα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχα κοντσέρτα του επονομαζόμενου Κόκκινου Παπά που αναδεικνύουν το χρώμα και τις δυνατότητες όλων των οργάνων, αλλά και αποσπάσματα από το πλέον δημοφιλές του έργο θρησκευτικής μουσικής, το μεγαλοπρεπές ‘Gloria σε ρε μείζονα, RV 589’.

Συντελεστές

Διεύθυνση ορχήστρας/φλάουτο με ράμφος: Μορίς Στέγκερ
Τσέμπαλο: Γεράσιμος Χοϊδάς
Όμποε: Δημήτρης Κίτσος

Νεανική Χορωδία Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου
Διδασκαλία: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου

Έργα Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741)

Κοντσέρτο για πρώτο βιολί, 2 φλάουτα, 2 όμποε, 2 φαγκότα, έγχορδα και κοντίνουο σε σολ ελάσσονα, RV 577
Κοντσέρτο για τσέμπαλο, βιολί, έγχορδα και κοντίνουο σε ρε ελάσσονα, RV 541
Gloria για χορωδία, τρομπέτα, όμποε, έγχορδα και κοντίνουο σε ρε μείζονα, RV 589
Concerto La Notte σε σολ ελάσσονα για φλάουτο, έγχορδα και κοντίνουο, RV 439
Concerto Il Gardellino για φλαουτίνο, δύο βιολιά, έγχορδα και κοντίνουο σε ρε μείζονα, RV 428
Allegro per oboe, για έγχορδα και κοντίνουο, RV 447
Κοντσέρτο για 2 φλάουτα, 2 κλαρινέτα, 2 όμποε, 2 βιολιά ‘in trombe marina’, τσέλο, έγχορδα και κοντίνουο σε ντο μείζονα, RV 558

Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν. Για το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Α.Π.Θ ισχύει το μειωμένο εισιτήριο.

*

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο: Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν. Συνδυαστικά με Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπείας. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνονται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.