Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 7.30 μ.μ. η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζει την έκθεση της Τόνιας Αβδελοπούλου με τίτλο “Hanging Gardens”.

Μια εγκατάσταση από λουλούδια φτιαγμένα από ανακυκλώσιμο υλικό τα οποία στα χέρια της εικαστικού μέσα από τη φαντασία της μετατρέπονται σε έργο τέχνης απεικονίζοντας κήπο, σκηνικό χώρο και τοπίο δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να πλάσει τη δική του ιστορία.

Η βραδιά των εγκαινιών “Hanging Gardens” θα πλαισιωθεί από μουσικό σχήμα το οποίο θα τραγουδήσει “a capella” τραγούδια που υμνούν τον έρωτα και τον ρομαντισμό.

Όπως σημειώνει ο μουσικολόγος Παναγιώτης Σκούφης “στο εικαστικό δρώμενο “Hanging Gardens”, η Τόνια Αβδελοπούλου πετυχαίνει τη συνύφανση ηχητικών και εικαστικών γεγονότων, τα οποία εντάσει σε χρόνο και χώρο, ακολουθώντας ορισμένη τάξη, συμπλέκοντάς τα σε ολότητα μοναδική και αυθύπαρκτη”.

Σύμφωνα με την εικαστικό: “απορρίπτοντας την αίσθηση για την υπεροχή της φύσης, μουσαμάδες και πλαστικοποιημένα υφάσματα είναι η πρώτη ύλη για τα όνειρά μου. Η προσπάθεια ομορφοποίησης του Άσχημου δημιουργεί τις αισθητικές και υλικές απολαύσεις ενός αστικού τοπίου -θέματος.

Η χρήση ήχου συμβάλει στην δημιουργία συμβόλων και ατμόσφαιρας σε μια στιγμή αναζωογόνησης του ρομαντισμού. Οι κρεμαστοί μου κήποι είναι κάτι σαν τους νευρώνες του εγκεφάλου που μοιάζουν ατελείωτοι διάδρομοι από λουλούδια και έρωτα.

Σας προσκαλώ να μοιραστείτε τους δικούς μου “κρεμαστούς κήπους”.

Συντελεστές:

Soprani: Αθηνά Λιάσκα, Τόνια Αβδελοπούλου
Alti: Aλίκη Αβδελοπούλου, Σάντυ Κισκήρα
Tenori: Πέτρος Βάβουλας, Άρτέμης Τσουκαλάς
Bassi: Nίκος Καραγκιαούρης, Γιώργος Βάβουλας, Θεοδόσης Σμυρνιός