Η γυναικεία κοινότητα του Handle with Care ταξιδεύει προς τη θάλασσα και το βουνό υποστηρίζοντας την ανατροπή του ανθρωποκεντρισμού υπέρ όλων των έμβιων και μη, όντων και την πλουραλιστική υποστήριξη της συνύπαρξης (co-existence).

Η ηθική της φροντίδας μας καλεί να οραματιστούμε και να γιορτάσουμε τη συλλογική ενδυνάμωση που αμφισβητεί την κοινωνικά ορισμένη φροντίδα βάσει φύλου και αποδιδόμενη στη γυναίκα.

Πρακτικές και οράματα φροντίδας, θηλυκότητα και οικειότητα εξετάζουν τις συνθήκες και πιθανότητες δημιουργίας μακριά από θέατρα, στούντιο, γκαλερί, τοίχους και τετράγωνα. Από το άδειο, πάμε στο γεμάτο. Από το ήσυχο, στο θορυβώδες. Από το μονόχρωμο, στο πολύχρωμο. Από το ιδιωτικό, στο δημόσιο. Από το ασφαλές, στο απρόσμενο. Από το σκοτάδι, στο φως και πάλι στο σκοτάδι. Με ποιον τρόπο επιλέγουμε να συν-υπάρχουμε ανάμεσα στις war-hungover καρδιές μας;

Η ομάδα του Handle with Care ταξίδεψε στη Μήλο και τη Βαμβακού Λακωνίας εξερευνώντας κινητικές πρακτικές και πραγματοποιώντας δύο διαφορετικές χορευτικές εκθέσεις σε φυσικό τοπίο.

φωτογραφία-Άρια-Μπουμπάκη

Το Φεβρουάριο, το HWC επιστρέφει στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας του χώρου Snehta έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χορευτικής έκθεσης. Η χορογράφος του πρότζεκτ Άρια Μπουμπάκη σε έναν προσωπικό απολογισμό, θα επαναπροσδιορίσει το ερευνητικό της έργο μεταφέροντας την εμπειρία του ταξιδιωτικού HWC σε ένα περιορισμένο-κλειστό χώρο, σε ένα εκθεσιακό πλαίσιο. Θα επισκεφθεί όλα τα υλικά που δημιουργήθηκαν στη Μήλο και τη Βαμβακού, τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τοπία θάλασσας και βουνού ψάχνοντας πιθανές μορφές μιας χορευτικής έκθεσης που θα εμπεριέχει δράσεις-εργαστήρια.

Ιδέα, καλλιτεχνική διεύθυνση, performance: Άρια Μπουμπάκη
Παραγωγή: Σερεντίπιτι ΑΜΚΕ
Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κώτσου
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Γραφιστική ταυτότητα: The Birthdays Design

Στη χορευτική έκθεση του Handle with Care θα προβληθεί και η ταινία Έξι κομμάτια/Six Pieces της Νεφέλης Σαρρή που ως μέλος της γυναικείας κοινότητας δίνει τη δική της ματιά πάνω στις περιπλανώμενες φροντιστικές πρακτικές.

Η Νεφέλη Σαρρή, σε μια ταινία μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, ακολουθεί και συμμετέχει στα ταξίδια και τη συμβίωση μιας κοινότητας γυναικών στο νησί της Μήλου και το ορεινό χωριό της Βαμβακού, στα πλαίσια του πρότζεκτ Handle with Care της χορογράφου Άριας Μπουμπάκη.

φωτογραφία-Σοφία-Δρακοπούλου

Σε δύο ειδών περιβάλλοντα, ένα νησί με αλλόκοτα γυμνά τοπία και ένα βουνό με πλούσια δασώδη βλάστηση, η γυναικεία συλλογικότητα εξερευνά τη σχέση της με το φυσικό τοπίο και την έννοια της φροντίδας. Η ταινία πλέκει μεταξύ τους πλάνα από κινητικές πρακτικές στο φυσικό περιβάλλον, στιγμές του ίδιου του τοπίου, της συμβίωσης της ομάδας και την ενασχόλησή της με μυθοπλαστικούς χαρακτήρες, καθώς και σκέψεις των ίδιων των πρωταγωνιστριών για όσα μοιράζονται. Ένα πολύχρωμο υπαρξιακό ταξίδι που καταλήγει σε μια κραυγή. Ένα από τα τρυφερά όπλα που έψαχναν ή η παραδοχή ότι η αναζήτηση φροντίδας χρειάζεται κι άλλους σταθμούς;

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Παραγωγός: Νεφέλη Σαρρή, Κάμερα/διεύθυνση φωτογραφίας/μοντάζ: Νεφέλη Σαρρή, Σχεδιασμός ήχου/Πρωτότυπη μουσική: Anouk Arra, Κοστούμια: Ιωάννα Πλέσσα, Color correction: Alfonso De Munno Gallardo

Παίζουν οι: Anouk Arra, Κατερίνα Κώτσου, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Χριστίνα Ράινχαρτ, Νεφέλη Σαρρή, Άρια Μπουμπάκη

Συμπληρωματικά πλάνα από: Anouk Arra, Κατερίνα Κώτσου, Άρια Μπουμπάκη, Παγώνα Μπουλμπασάκου

Παραγωγή: Σερεντίπιτι ΑΜΚΕ

Η χορευτική έκθεση Handle with Care-in search of tender weapons και η ταινία SIX PIECES πραγματοποιούνται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη των Festival International de Théâtre de Milos, Vamvakou Revival και Seajets.

*

Οι συμμετέχουσες στο πρότζεκτ έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον covid-19 και καθόλη τη διάρκεια του πρότζεκτ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.