Η διεθνούς φήμης σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης, Ζωή Τηγανούρια, υποδέχεται το κοινό σε μία μοναδική, ατμοσφαιρική συναυλία υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του «Καλοκαίρι στην Αθήνα», το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στις 9μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.

Πρόκειται για μία «πολυπολιτισμική» παράσταση, όπου η καλλιτέχνιδα με το ξεχωριστό προσωπικό στιλ, παρουσιάζει στους ακροατές το απόσταγμα των εμπειριών της, το οποίο έχει διαμορφώσει στην πολυδιάστατη πορεία της στα μουσικά δρώμενα.

   

Αγκαλιά με το ακορντεόν της η Ζωή Τηγανούρια ακροβατεί με ευελιξία ανάμεσα σε ποικίλα ρεπερτόρια, ταξιδεύοντας το κοινό σε μία μουσική διαδρομή με παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, της Μ. Ασίας και των Βαλκανίων, δικές της συνθέσεις και αγαπημένα κινηματογραφικά tango, στοιχεία που δημιουργούν μια πανδαισία ηχοχρωμάτων, που ολοκληρώνεται με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και αισθησιακές tango χορογραφίες.

Στη συναυλία συμμετέχει το “Zoe’s Quintet”, ερμηνεύουν ο γνωστός για το ρετρό του ρεπερτόριο Θάνος Πολύδωρας  με τη νοσταλγική φωνή του και η Υακίνθη Λάγιου, ενώ τη μουσική αυτή πανδαισία «ντύνει» με χορογραφίες η Σχολή Χορού “Χοροακτίς” Κωστάκη Μαυροειδή.