Ο Μανώλης Φάμελλος παίζει και τραγουδά (ή ερμηνεύει!) για ένα φανταστικό κοινό που ενίοτε, υποκαθιστά η ευσυνείδητη και πάντα πρόθυμη ομάδα της εταιρείας του. Χρόνια τώρα γράφει ή αντιγράφει στίχους που δεν αφήνουν περιθώρια για παρεξηγήσεις ακόμα και σε αυτούς που μοιάζουν ολοένα και περισσότεροι έτοιμοι για καυγά με την πρώτη ευκαιρία.

Προς υπεράσπισή του οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε πως είχε την ατυχία να γεννηθεί μέσα στον πάγο της επταετίας, γεγονός που ήδη του έκοψε κάποιους πόντους.

Αλλά και οι δεκαετίες που ακολούθησαν δεν ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει ένα παιδί. Σαν αντίδραση λοιπόν στο γενικότερο ξεφάντωμα, έγινε κάπως κατσούφης κι έμαθε να γελάει από μέσα του στα διάφορα πολιτικά και μη happenings της εποχής όταν σπανίως τον καλούσαν. Άρχισε επίσης να τραγουδά από όλο και πιο μέσα του, πάνω κάτω με τις ίδιες αφορμές…

Η μοναξιά τον έσπρωξε στην παρανομία όπως άλλωστε τόσους νέους της εποχής και για μερικά φεγγάρια δοκίμασε ρόλους όπως πειρατής των ερτζιανών, κουρσάρος της ασφάλτου και λαθρεπιβάτης των σιδηροδρόμων… Τελικά κάπου μέσα στους δρόμους, νόμισε πως βρήκε τον δρόμο του και με την μουσική συνέχισε να πορεύεται. Δεν είναι μυστικό πως η κρίση της πανδημίας που διαδέχτηκε την οικονομική κρίση έπληξε ανεπανόρθωτα την κατά τα άλλα συμπαθή τάξη των αποκομμένων από την πραγματικότητα και κακομαθημένων τραγουδοποιών μας. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αν και κατά βάθος θα το ήθελε πολύ. Δυστυχώς όμως αν και παγιδευμένος για δεκαετίες σε ένα εμφύλιο πόλεμο με το σκοτεινό εαυτό του, δεν κατάφερε να ταιριάξει πειστικά στο προφίλ του αντισυμβατικού ήρωα αλλά ούτε και να πείσει πραγματικά κανέναν να ακολουθήσει το μάλλον συγκεχυμένο όραμά του.

Υ.Γ. Τα παραπάνω φυσικά και δεν έχουν άμεση σχέση με τον δίσκο, καλό είναι όμως να γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει κανείς την σήμερον ημέρα. Άλλωστε η ζωή είναι σήμερα…

Trackist

A01. Ευτυχώς
A02. Η ζωή ήταν σήμερα
A03. Όμορφο πρωινό
A04. Ο άνθρωπος νησί
A05. Για τον Αντώνη

B01. Ημιδιαμονή στον Παράδεισο
B02. Καλώς ήρθες σκοτάδι
B03. Insta Girl
B04. Έτσι άρχισαν όλα
B05. Ώσπου να βρεις την αγάπη

Single

Α Μικρή οδύσσεια
Β Τα δικά σου φτερά

Συντελεστές

Μουσική-Στίχοι: Μανώλης Φάμελλος
Κιθάρες, μπάσο, προγραμματισμός: Μανώλης Φάμελλος
A3 Κιθάρες: Αλέκος Βουλγαράκης
Τύμπανα: Θανάσης Τσακυράκης
Φωνητικά: Λουίζα Σοφιανοπούλου
A5,B5 Φωνητικά: Κορίνα Λεγάκη
Ηχοληψία, μίξη: Βασίλης Κορρές
Ενορχήστρωση: Μανώλης Φάμελλος, Βασίλης Κορρές
A5 Ενορχήστρωση: Μανώλης Φάμελλος
Mastering: Γιώργος Δεληγιάννης