Στις 12 Μαΐου ολοκληρώθηκε η υπαίθρια έκθεση με 22 προσωπογραφίες που κόσμησε τον Εθνικό Κήπο και βρήκε τη θερμή ανταπόκριση του κοινού. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και τον Δήμο Αθηναίων.

Ήδη από τα μέσα Απριλίου η υπαίθρια έκθεση ταξιδεύει εκτός Ελλάδος, ως συμμετοχή του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου στους επετειακούς εορτασμούς στην Κύπρο. Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και τους Δήμους Λευκωσίας και Λεμεσού, οι εμβληματικές προσωπογραφίες του Benjamin Mary φιλοξενούνται τώρα σε κεντρικά σημεία της Λευκωσίας (ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης) και της Λεμεσού (στον παραλιακό δρόμο και στο θεματικό πάρκο).

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει με ασφάλεια μια σειρά μοναδικών προσωπογραφιών (Θ. Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Λ. Κουντουριώτη, Ι. Μακρυγιάννη, G. Finlay, Ν. Θησέως, Α. Μαυρομιχάλη, Ι. Καρατζά, Δ.Ν. και Κ. Μπότσαρη και άλλων), που παρουσιάζονται αναλυτικά στην έκδοση Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary (Αθήνα, 2020). Τα πρόσωπα, σχεδιασμένα εκ του φυσικού από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary στην Ελλάδα της εποχής του Όθωνα (μεταξύ 1839-1844), είναι πρωταγωνιστές του Αγώνα, πολιτικοί, ιερωμένοι, λόγιοι, φιλέλληνες, άνθρωποι καθημερινοί που -χάρη στην υπαίθρια έκθεση γίνονται μέρος της ζωής της πόλης, δίνοντας το δικό τους αισιόδοξο και νικητήριο μήνυμα.

Διάρκεια υπαίθριας έκθεσης Λευκωσίας: 15 Απριλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021.
Διάρκεια υπαίθριας έκθεσης Λεμεσού: 19 Απριλίου έως 31 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε επίσης:

Υπαίθρια έκθεση στον Εθνικό Κήπο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση