Ένα σύγχρονο παραμύθι που, με τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στην αναζήτηση του ήρωα, μέσα σε αυτόν τον παράξενο τόπο, που μοιάζει εχθρικός και κρύβει μυστικά.

Το έργο

Κάπου, σε μια χώρα μακρινή και παράξενη, που τη διοικούσε μια άγρια φυλή, οι Αραλύκοι, ζούσε ένας νέος που αγαπούσε πολύ τα βιβλία, ο Ριμπάλ. Ζούσε απομονωμένος, σε ένα σπίτι στην άκρη της Μεγάλης Πρωτεύουσας, μέχρι που εμφανίζονται μπροστά του δυο εισπράκτορες της Μεγάλης Διοίκησης της Χώρας και του παίρνουν όλα του τα υπάρχοντα. Ο Ριμπάλ, ψάχνοντας να βρει λύση, μπλέκεται σε μια μεγάλη περιπέτεια, που τον οδηγεί πολύ πιο μακριά από εκεί που ξεκίνησε. Στον δρόμο του συναντά κάποιους από τους ασυνήθιστους κατοίκους της Πόλης, που θα τον βοηθήσουν να βρει αυτό που ψάχνει.

*Τα σκηνικά της παράστασης είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Θεατρική Ομάδα Δυναμό

Η «Θεατρική Ομάδα Δυναμό», συστάθηκε το 2016. Επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο δουλειάς, γιατί νιώθουμε μια βαθιά ανάγκη να συνδέσουμε την τέχνη μας με τους ανθρώπους και την κοινωνία που ζούμε, μέσα από τον πειραματισμό, αναζητώντας καινούριες μορφές έκφρασης. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, είναι πως για μας είναι βαθιά αναγκαίο, οι άνθρωποι να μην σταματούν ποτέ να ψάχνουν νέους δρόμους, τόσο μέσα στην ίδια την τέχνη όσο και στην ίδια τη ζωή. Η πρώτη απόπειρα της ομάδας υπήρξε η παρουσίαση του έργου του Ρεμί Ντε Βος, «Αποσύμπλεξη». Η δεύτερη δουλειά της ομάδας είναι η παρουσίαση ενός πρωτότυπου κειμένου, με τίτλο «Η χώρα των Αραλύκων».

Συντελεστές

Κείμενο: Ελεάννα Γρηγορίου
Σκηνοθεσία: Ελεάννα Γρηγορίου
Μουσική: Νίκος Σκουράκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Δυναμό
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Αριάδνη Μιχαηλάρη
trailer: Άκης Βαλεργάκης
Παίζουν: Αφροδίτη Βραχοπούλου, ιώργος Ζιώγαλας, Βασιλική Μουργελά, Χρήστος Μπαλτάς