Η νεανική ομάδα κλασικού μπαλέτου Athens Childrens Ballet (ACB) ξεκίνησε τις πρόβες για την παρουσίαση του κλασικού μπαλέτου σε 2 πράξεις “Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι”, σε χορογραφία της καταξιωμένης Αγγλίδας χορογράφου Olivia Pickford και με την συμμετοχή 75 ταλαντούχων χορευτών και χορευτριών, ηλικίας 9 έως 21 ετών, που επιλέχθηκαν μεταξύ των 300 υποψηφίων που έδωσαν το παρών στη διαδικασία των ακροάσεων.

 

Η προετοιμασία των 75 ξεκινά το Σάββατο 6 Ιουλίου με καθημερινές, εντατικές πρόβες που διαρκούν από τις 09:00 έως τις 17:00. Οι πρόβες πραγματοποιούνται σε έναν χώρο – έμπνευση για την ομάδα της παράστασης, στην πρώην σχολή χορού του Γιάννη Μέτση που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους έλληνες σολίστ και χορογράφους. Οι πρόβες και τα μαθήματα τεχνικής θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο για 12 συνεχείς Κυριακές μέχρι την παρουσίαση της παράστασης.

 

Το Athens Children’s Ballet (ACB) είναι η πρώτη, μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ομάδα κλασικού χορού στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να αναδείξει το ταλέντο νεαρών χορευτριών και χορευτών της χώρας μας. Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροδιδασκαλίας που υλοποιείται με πρωτοβουλία του ACB για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχει ως στόχο να προσφέρει στις χορεύτριες και τους χορευτές τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία επαγγελματική παράσταση κλασικού μπαλέτου και να συνεργαστούν με μία διακεκριμένη ομάδα χορογράφων & εκπαιδευτών. Συγχρόνως τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν δύο υποτροφίες για φοίτηση σε κορυφαία Dance Summer schools της Αγγλίας, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College and Royal Academy of Dance.

 

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, καθηγήτρια κλασικού και μοντέρνου χορού με πολυάριθμες συνεργασίες με χορογράφους του εξωτερικού. Επίτιμη πρόεδρος του ACB είναι η Lynn Wallis, καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου και χορογράφος η Olivia Pickford, συντονίστρια χορού της ομάδας Outreach CompanyReach4Dance” και καθηγήτρια σύγχρονου χορού για τους τελειόφοιτους στη διάσημης επαγγελματικής σχολής μπαλέτου Elmhurst. Την σκηνογραφία της παράστασης επιμελείται η Εύα Γουλάκου που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και έχει στο ενεργητικό της τη διεύθυνση σκηνογραφίας θεατρικών παραστάσεων (“Basically I am left handed”, Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου κ.α.) καθώς και ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών (“Time Machine” σε σκηνοθεσία Yogesh Sudhakara, London Film Academy 2012 κ.α.)

 

OLIVIA PICKFORD

Εκπαιδεύτηκεστουςοργανισμούς The Royal Ballet Associates και The Arts Educational School Tring. Απέκτησε πτυχίο και άδεια διδασκαλίας από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού με διάκριση. Είναι πτυχιούχος καθηγήτρια μπαλέτου στα συστήματα RAD Ballet, Cecchetti Ballet και ISTD Modern. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στις επαγγελματικές σχολές The Arts Educational School Tring, Bird College, Bodyworks και έχει διατελέσει Διευθύντρια μπαλέτου του Tiffany Theatre College.

 

Το 2003 της προτάθηκε ο ρόλος της κύριας μπαλαρίνας από τον Irek Mukhamedov OBE, πρώην πρωταγωνιστή των μπαλέτων Bolshoi και του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου.

 

Το 2004, η Olivia μετακόμισε στο Τόκυο και προσλήφθηκε ως χορογράφος από τον πρώην διευθυντή του Βασιλικού Μπαλέτου, TeddyKumakawa, για τη διάσημη ομάδα.

 

Το 2009 χορογράφησε την παράσταση «Χιονάτη» που παρουσίασε η παιδική ομάδα του LondonChildrensBallet στο WestEnd του Λονδίνου.

 

Διδάσκει στο TheBirminghamRoyalBallet, DanceXchange και είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο RoyalBalletAssociates. Είναικαθηγήτρια του “BOA” που είναι συνδεδεμένο άμεσα με τη σχολή LondonBRITSchool.Έχει συνεργαστεί με χορευτές από τις ομάδες των RoyalBallet, EnglishNationalBallet, ENB, RiverDance και WestEnd.

 

Πρόσφατα διορίστηκε καθηγήτρια σύγχρονου χορού για τους τελειόφοιτους στη διάσημη, επαγγελματική σχολή μπαλέτου, Elmhurst.