Η Βίκυ Καρατζόγλου και η Αντιγόνη Ψυχράμη γυρίζουν τα ρολόγια τους τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω και παρουσιάζουν το «090-»: ένα τρίωρο πρόγραμμα του παραγωγού του Μελωδία fm, Δημήτρη Βραχνού, γεμάτο με τα τραγούδια που αγαπήσαμε τη δεκαετία του ‘90.

Θυμηθείτε κι εσείς μαζί τους τις πρώτες ημέρες κυριαρχίας των έντεχνων μουσικών σκηνών αλλά και των μεγάλων ξένων ποπ-ροκ επιτυχιών, που ξέφευγαν από την υπερβολή του 80. Των πρώτων τηλεοπτικών σειρών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Του χρηματιστηρίου. Της πίστας. Της χοροεσπερίδας.

Της υστερικής αισιοδοξίας! Από τη Φωτοβολίδα, το Δι’ Ευχών και το Λιωμένο Παγωτό, μέχρι το Losing My Religion, το Torn και The Show Must Go On, από τη μία κι από την Αγορά του Αλ Χαλίλι έως το Ρίξε στο Κορμί μου Σπίρτο και το Προκαλείς από την άλλη, ο δρόμος είναι γεμάτος με αναμνήσεις.

Ακόμη και για τα δύο κορίτσια, που τα άκουγαν όλα αυτά στις κούνιες τους.

 «Δεκαετία 90′ . Σχολείο.. Φιλίες και έρωτες… Οι πρώτες μυρωδιές της μουσικής.. Τα πρώτα όνειρα… Δράμα-Αθήνα. Τόσο μακριά αλλα τόσα κοινά ανάμεσα μας… Θα είναι σωστή η απόφαση… Το ξέρουμε.. Γιατί τη ζήσαμε κι εμείς τη δεκαετία αυτή όπως εσείς. Με ένταση.Και θα την ξανά ζήσουμε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μαζί σας…»

Γιώργος Διαμαντόπουλος-Πιάνο, Ενορχηστρώσεις

Σπύρος Καραμήτσος-τύμπανα

Μάριος Μούρμουρας-Κιθάρα

Δημήτρης Μουτάφης-Μπάσο

Δημήτρης Χουντής-σαξόφωνο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Βίκυ Καρατζόγλου

Τη γνωρίσαμε μέσα από τους Ήρωες της Ελένης Γκασούκα όπου για 5 συνεχόμενες σεζόν δίπλα σε αξιόλογους ηθοποιούς και μουσικούς, μας έκανε να τραγουδάμε μαζί της με περηφάνια. Πριν 1 χρόνο κυκλοφόρησε την πρώτη της προσωπική δουλειά με τίτλο “περηφάνια” και είναι περήφανη γι αυτήν!

Ακολουθώντας πια μουσικά μονοπάτια, θα αναζητήσει στην Αντιγόνη Ψυχράμη το άλλο της μισό στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Ήταν η πρώτη της επιλογή αυτό το κορίτσι… Θα είναι η σωστή;

Αντιγόνη Ψυχράμη

Την γνωρίσαμε το 1996 όταν δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα πρωτοεμφανίστηκε ώς Πόπη… Την ακούσαμε σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και τη θαυμάσαμε σε μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις για πολλά συνεχόμενα έτη.

Πριν λίγες μέρες δέχτηκε μια πρόταση συνεργασίας απο την Βίκυ Καρατζόγλου. Αυτό θέλει να κάνει. Θέλει να τραγουδάει. Δεν το σκέφτηκε πολύ, πήρε την απόφαση. Θα είναι η σωστή;