Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House) ανακοίνωσε ένα δωρεάν πρόγραμμα από διαδικτυακές μεταδόσεις, μουσικά σεμινάρια και καλλιτεχνικά γεγονότα που σχετίζονται με την όπερα και το μπαλέτο και δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να ρίξουν μια μοναδική ματιά στις σκηνές ενός από τα πιο διάσημα πολιτιστικά ιδρύματα του κόσμου.

«Είναι μια στιγμή αβεβαιότητας και καθώς οι παραγωγές και οι παραστάσεις στο Royal Opera House αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ακυρώνονται, έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα από δωρεάν μεταδόσεις και ζωντανό περιεχόμενο που το κοινό μπορεί να βλέπει χωρίς χρέωση παντού, όπου και αν είναι στον κόσμο, όποια στιγμή θέλει, φέροντας το μπαλέτο και την όπερα σε κάθε σπίτι και κάθε συσκευή» γράφει ο Chris Shipman, διευθυντής του Brand Engagement και των Social Media του ROH.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω παραγωγές, που προσφέρονται όποια στιγμή το θελήσει κάποιος και δωρεάν, μέσω του Facebook του Royal Opera House και των καναλιών του στο YouTube:

Ο Πέτρος και ο Λύκος, από το Royal Ballet, 2010 – στις 27 Μαρτίου, στις 19:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας 21:00)
Άκις και Γαλάτεια, του Royal Opera House, 2009 – στις 3 Απριλίου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας 21:00)
Έτσι κάνουν όλες, του Royal Opera House, 2010 – στις 10 Απριλίου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας 21:00)
Η Μεταμόρφωση, από το Royal Ballet, 2013 – στις 17 Απριλίου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας 21:00)

Άκις και Γαλάτεια, του Royal Opera House, 2009

Το λανσάρισμα του δωρεάν προγράμματος ξεκίνησε ήδη και το κοινό μπορεί να δοκιμάσει μία 30ήμερη δοκιμαστική περίοδο στο Marquee TV, το παγκόσμιο πρόγραμμα streaming κάθε είδους τέχνης. Μια ποικιλία από πρόσφατες όπερες και παραγωγές μπαλέτου είναι διαθέσιμες ήδη, στις οποίες περιλαμβάνονται η Τραβιάτα και οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, ενώ νέοι τίτλοι προστίθενται συνεχώς.

Το περιεχόμενο του Royal Opera House είναι επίσης διαθέσιμο στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και διαδικτυακά μέσω του BBC. Σε αυτό που έχει ανέβει ήδη προστίθενται συνεχώς νέες παραγωγές (το Φιντέλιο του Μπετόβεν είναι προγραμματισμένο για μετάδοση από το Radio 3 του BBC, στις 20:30, ώρα Ελλάδας, το Σάββατο 28 Μαρτίου).