Μιλώντας στο περιοδικό AARP The Magazine η Τζέιν Φόντα εξήγησε ότι έμαθε πώς να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους κάνοντας το αντίθετο από το πώς συμπεριφερόταν η Κάθριν Χέπμπορν στα γυρίσματα της ταινίας «Στη χρυσή λίμνη» (On Golden Pond) του 1981.

«Με φόβισε η Κάθριν Χέπμπορν, αυτό είναι σίγουρο. Θεέ μου. Όταν γυρίζαμε την ταινία “Στη χρυσή λίμνη” φρόντιζε να είναι πάντα ο κυρίαρχος σκύλος και [να δείχνω] ότι το γνώριζα. Νομίζω ότι οι φίλοι μου θα σου πουν ότι πραγματικά προσπαθώ να κάνω το αντίθετο και να κάνω τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα», είπε η ηθοποιός απαντώντας σε ερώτηση εάν έχει αρνητικά παραδείγματα από διασημότητες.

Η Χέπμπορν πέθανε το 2003 σε ηλικία 96 ετών. Κέρδισε συνολικά 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της στο Χόλιγουντ, κερδίζοντας τέσσερις φορές, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ηθοποιού στην ταινία «Στη χρυσή λίμνη». Η Φόντα για την ίδια ταινία ήταν υποψήφια για το β’ γυναικείο ρόλο και ο πατέρας της Χένρι Φόντα, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Jane Fonda at the Cannes film festival by Georges Biard via Wiki Commons