Ο Κωνσταντίνος Χατζής και η Ομάδα Χρώμα παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, Η τριλογία της πόλης: Η διανυκτέρευση – Η πόλη – Η παρέλαση.

 
– Δεν υπάρχουν αληθινές σφαίρες αγάπη μου.
– Το λες σα να λυπάσαι.

Tαλαντούχος σκηνοθέτης της νέας γενιάς, o Κωσταντίνος Χατζής προσεγγίζει την εμβληματική τριλογία με την οποία πρωτοπαρουσιάστηκε η Λούλα Αναγνωστάκη, προσπαθώντας να αναδείξει τα οριακά σημεία μεταξύ μνήμης και λήθης. Κάθε πόλη βιώνει την ιστορία της, μέσα από διανυκτερεύσεις και παρελάσεις ανθρώπινων ηρωισμών και φόβων…

Σε αυτή την προσπάθεια, συμβάλλει μία ομάδα εξαίρετων ηθοποιών: Γιώργος Συμεωνίδης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κίττυ Παϊταζόγλου και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Χαρακτήρες εμπλεκόμενοι σ’ ένα παιχνίδι νίκης – ήττας, γνώσης – άγνοιας, πραγματικού – παράλογου με φόντο πάντα την πόλη. Την πόλη που  καίγεται κάθε πρωί, την πόλη που προσπαθεί να αντέξει τους εφιάλτες της κάθε βράδυ.

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί:  Κωνσταντίνος Χατζής
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου – Κοστούμια: Κατερίνα Αθανασίου
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γεωργία Λένη, Βασίλης Νικορέλος
 
Ερμηνεύουν:
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Γιώργος Συμεωνίδης
Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
Κίττυ Παϊταζόγλου
Συμμετέχουν:
Γιάννης Ντάσιος
Έλενα Τζώρτζη
Δημοσθένης Μπουντούρης
Βασιλική Σταμούλη


*Λόγω αυξημένης προσέλευσης του κοινού, η παράσταση “Η τριλογία της πόλης” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή παρατείνεται! Νέα ημερομηνία: Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.