Η Αγορά, το πάντοτε δραστήριο κομμάτι του ΦΚΘ, θα δώσει δυναμικό παρών στο φετινό 70ο Φεστιβάλ Καννών (17 – 28 Μαΐου 2017), μέσα από τη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes».

Στο πλαίσιο του «Thessaloniki Goes to Cannes» την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 θα προβληθούν 5 Works in Progress (ταινίες μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη) από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι ταινίες αυτές θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θα συμμετάσχουν φέτος στο τμήμα Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μια από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Η Ελλάδα, είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση / πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Καννών.

Οι ταινίες

Οι 5 ταινίες σε εξέλιξη (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) που θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου οι οποίοι θα είναι παρόντες στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, είναι οι εξής:

1. ΠΟΛΥΞΕΝΗ (Μυθοπλασία, 100΄, 2017 – Ελλάδα) Σκηνοθεσία – Σενάριο: Δώρα Μασκλαβάνου

2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (Μυθοπλασία, 85΄, 2017 – Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Γερμανία) Σκηνοθεσία – Σενάριο: Χρίστος Γεωργίου

3. VIRUS (Μυθοπλασία, 120΄, 2017 – Ελλάδα, Γαλλία, Λετονία) Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής, Σενάριο: Άγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης
*Η ταινία είχε παρουσιαστεί στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads της Αγοράς του 52ου ΦΚΘ κερδίζοντας το πρώτο βραβείο της εταιρίας 2|35 σε υπηρεσίες post-production.

4. ΛΠ (Ντοκιμαντέρ, 70΄, 2017 – Ελλάδα) Σκηνοθεσία – Σενάριο: Χρήστος Πέτρου

5. DOLPHIN MAN (Ντοκιμαντέρ, 87΄, 2017 – Ελλάδα, Γαλλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ιταλία) Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος, Σενάριο: Γιούρι Αβέρωφ, Λευτέρης Χαρίτος