Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει ένα βιωματικό εργαστήριο. Μέσα από ένα training αναπνευστικό, ηχοπαραγωγικό και μουσικό μελετά ο καθένας χωριστά το σώμα του αλλά δουλεύει παράλληλα μέσα σ’ ένα σύνολο μαζί μετ’ άλλα σώματα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ξαναβρούμε την ελεύθερη κι αβίαστη λειτουργία της αναπνοής μας, να μελετήσουμε την φωνή μας και να αποκτήσουμε τον έλεγχο όλων εκείνων των συστημάτων του σώματος (αναπνευστικό, κυκλοφορικό, νευρικό) που συν-λειτουργούν κατά τη διάρκεια της φώνησης, του τραγουδιού και της θεατρικής πράξης.

Σ’ ένα σώμα που χαλαρώνει, ενεργοποιείται, αναπνέει, ακούει, “υπάρχει” χωρίς εμπόδια και κάθε είδους σφιξίματα, η φωνή μπορεί πλέον να αναπτύσσεται ελεύθερα σε όλη της την έκταση και σε όλες τις ποιότητες που έχει. Μ’ αυτό τον τρόπο ο τραγουδιστής, ηθοποιός, performer αναπτύσσει την τεχνική του και γίνεται ο λευκός καμβάς που πάνω του μπορεί να ζωγραφίσει όποιον ρόλο, τραγούδι, στυλ θέλει να ερμηνεύσει.

Θανάσης Βλαβιανός

Ο Θανάσης Βλαβιανός σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Βεάκη και ανώτερα θεωρητικά μουσικής (αρμονία-αντίστιξη) στο Πειραματικό Ωδείο με τον Π. Τσιτσόπουλο. Είναι μαθητής του Σ. Σακκά. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Κ. Τσιάνο, Θ. Μοσχόπουλο, Φ. Μακρή, Λ. Κονιόρδου, Δ. Χρονόπουλο, Ν. Μαστοράκη, Π. Μουστάκη, Τ. Λύγαρη, Σ. Σακκά, Μ. Τσουρουνάκη, Θ. Χαλκιά, Λ. Βογιατζή ,Δ. Σαββόπουλο, θ. Αμπαζή, Ρ. Τούμινας, E. Θεοδώρου, Γ. Λεοντάρη, Α. Τρουπάκη, Γ.Μόσχο, Ιώ Βουλγαράκη, Κ. Φιλλίπογλου, Δ. Μυλωνά, Γ. Παναγόπουλο, Γ. Νταλιάνη και άλλους σε έργα αρχαίου δράματος ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στα Θέατρα Πόρτα, Τέχνης, Άλφα, Ροές, Τρένο στο Ρουφ, Θέατρο Από Μηχανής, Εθνικό Θέατρο, θέατρο Βανκτάνκοφ της Μόσχας, Νέα σκηνή Λ. Βογιατζή κ.ά.

Έχει γράψει τη μουσική για θεατρικές παραστάσεις, έχει κάνει τη μουσική διδασκαλία, έχει εκπαιδεύσει και διδάξει φωνητικά και μουσικά παραστάσεις αρχαίου δράματος κλπ. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις και στον κινηματογράφο

Πληροφορίες

-ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2022
-ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022- Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
-ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Το 1ο και το 3ο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα. Σάββατο & Κυριακή 11:00-15:00
-ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ: 16 ώρες/μήνα
-ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 60 €

Πληροφορίες/ δηλώσεις συμμετοχής: Στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 4143300

Αποστολή βιογραφικών: info@dipethi.gr