Για πρώτη φορά, μετά από 30 χρόνια, θα βρεθούν και πάλι μαζί επί σκηνής οι θρυλικοί Monty Python, σε μία τελευταία παράσταση που θα μεταδοθεί ζωντανά, στις 20 Ιουλίου 2014, από τον Κινηματογράφο Δαναός.

Στο σόου που ετοιμάζουν τα εναπομείναντα μέλη της θρυλικής ομάδας, John Cleese (Τζον Κλιζ), Terry Gilliam (Τέρι Γκίλιαμ), Eric Idle (Έρικ Άιντλ), Terry Jones (Τέρι Τζόουνς) και Michael Palin (Μάικλ Πέιλιν), που όλοι τους πλέον είναι άνω των 70 ετών …κι αν τους αθροίσουμε, περισσότερο από 358 ετών(!), θα συμπεριληφθούν ορισμένα από τα διασημότερα σκετς της ιστορίας τους αλλά και νέο υλικό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά στη σκηνή.

«Απλώς σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να δούμε αν είμαστε ακόμη αστείοι κι αυτός είναι ο στόχος μας μέχρι τώρα, απλώς να κάνουμε μια παράσταση για το Ο2 και να δούμε αν μπορούμε να το γεμίσουμε. Πιστεύω ότι θα έχει λίγη κωμωδία, συναίσθημα, μουσική και λιγάκι πρωτόγονο σεξ», είχε πει ο Έρικ Άιντλ, στη συνέντευξη τύπου για την μία παράσταση που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Το O2 Arena έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών. Κι όμως κατάφεραν να προ-γεμίσουν αρκετές φορές το ίδιο στάδιο καθώς, μετά το πρώτο sold out, ανακοινώθηκαν άλλες 9 ημερομηνίες, με αρκετές ήδη να είναι sold out και τα εισιτήρια όλο να λιγοστεύουν.

Προς ευχαρίστηση όλων των φαν του κωμικού σχήματος παγκοσμίως, που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, μαθαίνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν 10 ζωντανά σόου αλλά και μία μοναδική τελευταία παράσταση στις 20 Ιουλίου 2014, για την οποία θα υπάρξει η δυνατότητα να μεταδοθεί ζωντανά και σε 2.000 κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου.

Η ομάδα των Βρετανών κωμικών, έγινε διάσημη μέσα από την τηλεοπτική σειρά του BBC «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντι Πάιθον» που μεταδιδόταν από το 1969 ως το 1974, και κατόπιν πέρασε στον κινηματογράφο με σατιρικές ταινίες όπως «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», «Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης» και «Το Νόημα της Ζωής» το 1983, οπότε ήταν και η τελευταία φορά που συνεργάστηκαν οι πέντε κωμικοί.

Ο Τσάπμαν, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, πέθανε από καρκίνο το 1989 σε ηλικία 48 ετών, όμως οι φίλοι του είπαν ότι θα είναι παρών στην παράσταση και μάλιστα όχι μόνο το πνεύμα του. «Του είπαμε ότι εμείς συνεχίζουμε και, αν υπάρχει Θεός, θα εμφανιστεί», δήλωσε ο Άιντλ. Κι όσον αφορά στην ζωντανή αναμετάδοση, οι Βρετανοί κωμικοί δήλωσαν: «Χάρη στην υπέροχη εφεύρεση του κινηματογράφου, η τελευταία βραδιά  των Monty Python, προσεχώς στο σινεμά της γειτονιάς σας»!

Μην τη χάσετε!