Ο επίλογος θα είναι, όπως πάντα, μουσικός.

Λίγα λόγια για τη Λίνα Νικολακοπούλου

Η Ευαγγελία Νικολακοπούλου είναι Ελληνίδα στιχουργός. Γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1957 στα Μέθανα. Η μητέρα της ήταν δασκάλα και ο πατέρας της στρατιωτικός. “Από τη μια παιδεία, από την άλλη πειθαρχία”, παραδέχεται. Από μικρή έγραφε πολύ και όπως η ίδια αναφέρει, η πρώτη της επανάσταση έγινε στα δεκατρία της. “Από κει που έπαιζα όλη τη μέρα στους δρόμους, ξαφνικά κλείστηκα στο σπίτι. Διάβαζα, έβλεπα πολύ κινηματογράφο και τα μεσημέρια έγραφα.

Μου άρεσαν οι ώρες που δεν υπήρχε τίποτα το ξύπνιο στο χώρο…”. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογραφίας στη σχολή Σταυράκου, σκηνοθεσίας θεάτρου στη σχολή του Πέλου Κατσέλη, αλλά και κλασσικής κιθάρας στο Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Βουτσικάκη

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σε μια οικογένεια που ενδιαφερόταν πολύ για τα καλλιτεχνικά και αγαπούσε τη μουσική. Ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του να ψαχουλεύει, πιτσιρικάς, τα βινύλια των γονιών του: τη «Ρωμαϊκή Αγορά» του Μάνου Χατζιδάκι, το «Καπνισμένο τσουκάλι» του Χρήστου Λεοντή και του Γιάννη Ρίτσου, διάφορα άλμπουμ της Νάνας Μούσχουρη και του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και τους δίσκους με τα πρώτα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου.

Δεν είναι καθόλου παράξενο, λοιπόν, που έχτισε «γέφυρες» μ’ αυτό το ρεπερτόριο από την εφηβεία και μετά. Και να που φέτος βρέθηκε να συνεργάζεται με τη Λίνα Νικολακοπούλου, ερμηνεύοντας δικούς της στίχους πάνω σε μελωδίες του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι. Έτσι δημιουργήθηκε το άλμπουμ «Όμορφη ζωή» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Panik Records.

Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου, Γιάννης Τσόλκας

Συναντήσεις με Μουσικούς στο Café του ΙΑΝΟΥ

Η μουσική είναι δρόμοι. Είναι ιστορίες και μνήμη. Είναι εικόνες και συναισθήματα. Είναι χάδια και σαϊτιές. Είναι δάκρυα και χαμόγελα. Κι αυτό τον χειμώνα γίνεται αφορμή η Τασούλα Επτακοίλη να συναντήσει στο café του ΙΑΝΟΥ ανθρώπους με το δικό τους, προσωπικό, ευδιάκριτο αποτύπωμα στα ελληνικά μουσικά πράγματα. Ανθρώπους που γνωρίζουμε. Ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε… Δημιουργούς που θα μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης. Για τη ζωή και την πορεία τους, για την έμπνευση, το κοινό και την αναγνώριση, για τον ανταγωνισμό, τους φόβους και τις προσδοκίες τους, για την τέχνη και την κοινωνία.

Οι ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ πραγματοποιούνται στο café του ΙΑΝΟΥ, αναμεταδίδονται ζωντανά και το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: [email protected]