Σε σχέση με το δεύτερο, μέσα από το θεματικό αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει, θα παρουσιαστούν πέντε από τα χαρακτηριστικότερα φιλμ του κινηματογραφικού τρόμου στην Ελλάδα.

Οι 5 ταινίες:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (Island of Death – 1976)
ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (The Devil’s Men – 1976)
ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (1990)
ΤΟ ΚΑΚΟ (2005)
RAZOR (2007)

Για τις ταινίες αυτές, αλλά και για τις άλλες, που δεν περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα, αλλά έχουν γυριστεί στην Ελλάδα, από Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς, θα μιλήσουμε στις 2 Μαΐου στο WHITE RABBIT, στις 20:00, στο ειδικό pre-event «Η ταινία τρόμου και το ελληνικό φανταστικό».

Στη βραδιά θα παρευρεθούν: Ο κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας, σεναριογράφος και παραγωγός, Δημήτρης Κολιοδήμος ο οποίος θα μιλήσει για την ταινία τρόμου. Ο σκηνοθέτης, καθηγητής κινηματογράφου και συγγραφέας του βιβλίου “Ο Φανταστικός Κινηματογράφος”, Δημήτρης Παναγιωτάτος ο οποίος θα μιλήσει για το φανταστικό στον ελληνικό κινηματογράφο. Το μέλος του Δ.Σ. της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ), Γιώργος Κατσαβός, ο οποίος θα μιλήσει για την ελληνική επιστημονική φαντασία.

Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Παναγιωτάτου, «Ξένες σε Ξένη Χώρα», μέσα από το οποίο θα κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο φέρνοντας στο φως ένα λιγότερο γνωστό, πλην όμως εξίσου σημαντικό ελληνικό σινεμά: εκείνο του ελληνικού θρίλερ, της ταινίας τρόμου και της ταινίας επιστημονικής φαντασίας.


Φωτογραφία θέματος: Από την ταινία Το Κακό