Το Scopophilia ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου και η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών. Η ιστορία της ταινίας αφορά τον Αλέξη, έναν φοιτητή ο οποίος βρίσκεται και αυτός ειρωνικώς σε καραντίνα σπίτι του λόγω προβλημάτων υγείας. Παρακολουθώντας διαδικτυακά κάμερες αγνώστων, ο Αλέξης γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Καθώς η αφήγηση της ταινίας βασίζεται στην έννοια της καραντίνας και του αυτοπεριορισμού, και κατανοώντας τη σημαντικότητα των μέτρων που επιβάλλονται στη χώρα για τη δημόσια υγεία, οι δημιουργοί του Scopophilia αφήνουν ελεύθερη την ταινία στο διαδίκτυο ώστε ο καθένας να μπορεί να βιώσει μία κινηματογραφική εμπειρία από το σπίτι του αυτές τις ημέρες που οι τέχνες και τα θεάματα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα στο κοινό. Η ταινία είναι ένας ωραίος τρόπος να περάσετε την ώρα σας.

Τη σκηνοθεσία του Scopophilia υπογράφουν οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ την παραγωγή οι Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Λιάρος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Στέλλα Νούλη, Ματίνα Κουλουριώτη και η Τζόυς Ευείδη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ταινία εδώ: