Το ιστορικό φεστιβάλ στο λιμάνι της Ολλανδίας θα διεξαχθεί εφέτος σε πρώτη φάση διαδικτυακά, από 26 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2022, για διαπιστευμένους επαγγελματίες του κινηματογράφου και δημοσιογράφους.

Το ελληνικό «Broadway», που θα διεκδικήσει στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ το μεγάλο βραβείο «Big Screen Award», αναφέρεται στις περιπέτειες μιας συμμορίας πορτοφολάδων και χορευτών σε μια σύγχρονη Αθήνα, πολύχρωμη αλλά και σκοτεινή.

Η ευρωπαϊκή πορεία του «Broadway» θα έχει και δεύτερο σταθμό εντός του τρέχοντος μηνός. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Ρότερνταμ θα ακολουθήσει η γαλλική, στο φεστιβάλ Premiers Plans της Ανζέρ, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Το «Broadway» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χρήστου Μασσαλά είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μια πλούσια και επιτυχημένη διαδρομή με τις μικρού μήκους ταινίες του και συμμετοχές σε πάνω από 200 διεθνή φεστιβάλ (ανάμεσά τους αυτά των Καννών και του Λοκάρνο). Η τελευταία ταινία του, το «Copa-Loca» (2017), ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου ενώ στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το «Broadway» χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου κι αναπτύχθηκε με την υποστήριξη του Sundance Screenwriters Lab και του Atelier του φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για παραγωγή της Neda Film (ΕΛΛΑΔΑ), σε συμπαραγωγή με τη Blue Monday Productions (ΓΑΛΛΙΑ) και τις Digital Cube & Avanpost (ΡΟΥΜΑΝΙΑ).Ερμηνεύουν οι Έλσα Λεκάκου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Στάθης Αποστόλου, Rafael Papad, Salim Talbi κ.ά

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ | Νατ.Δ