Η έκθεση, την οποία προλογίζει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει ξενάγηση από τον ίδιο τον Μάνο Στεφανίδη στις 13:00. Τα έργα που παρουσιάζονται διαθέτουν έντονα οικεία στοιχεία για την δημιουργό και τον θεατή, δομημένα έτσι ώστε να γεννούν ερωτηματικά και αινίγματα και να συνθέτουν έναν ολόκληρο κόσμο Ιδεών.

Παρασκευή Γαρδέλη

Η Παρασκευή Γαρδέλη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα µε δάσκαλο τον Δ. Μυταρά και σκηνογραφία µε τον Γ. Ζιάκα. Επιπλέον, σπούδασε Ψυχολογία της Εκπαίδευσης και Διδακτική της Τέχνης από όπου αποφοίτησε µε άριστα. Από το 1994 έως το 2006 δίδαξε στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και από το 2004 έως το 2011 ήταν υπεύθυνη στα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου.

Συµµετείχε στο ερευνητικό πρόγραμµα της Α.Σ.Κ.Τ. µε υπεύθυνο τον Δ. Μυταρά για την βία στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης που οδήγησε στην έκδοση του βιβλίου «Το Μοντέλο της Βίας» (Εκδόσεις Καστανιώτη 1996).

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρωσία και την Κύπρο.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου «Θέαλος Γη».