Η Coral Gas, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας και με το μήνυμα «Παρέα, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος», συνδράμει στο έργο της Liberty – μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς και τους παρέχει χωρίς κόστος σε άτομα που είναι τυφλά ή έχουν ένα βαθμό οπτικής αναπηρίας.

Εδώ και ένα χρόνο η Coral Gas υιοθέτησε μία μικρή σκυλίτσα, την Gas, με στόχο να γίνει πιστός σύντροφος και οδηγός.  Έχοντας μπει λοιπόν στο πρώτο έτος της ζωής της, έχει γίνει ήδη η εισαγωγή στις εντολές που αφορούν την εκπαίδευσή της ως σκύλος οδηγός τυφλών. Παρά το ότι αυτό το στάδιο της εκπαίδευσης ξεκινάει περίπου στο πρώτο έτος ζωής των σκύλων οδηγών, η Gas έχει καταφέρει να φτάσει  ήδη σε ένα άκρως ικανοποιητικό στάδιο χάρη στα πρώτα στάδια εκπαίδευσής της (κοινωνικοποίηση και βασική υπακοή), στην αφοσίωσή των εκπαιδευτών της αλλά και στο εξαιρετική θέλησή της.

Η διαδικασία της κοινωνικοποίησης αποτελεί μια άκρως απαραίτητη διαδικασία για την πορεία της εκπαίδευσης του σκύλου οδηγού αλλά και για τη ζωή αυτού και του τελικού χειριστή. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με τους αναδόχους, η Liberty μερίμνησε για την κατάλληλη κοινωνικοποίησή της. Πλέον έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, ζώα και ήχους, διάφορα περιβάλλοντα αλλά και μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι πλήρως εξοικειωμένη με συνθήκες και καταστάσεις απαραίτητες για να οδηγεί το μελλοντικό χειριστή της. Έχει μάθει να συμπεριφέρεται άριστα σε εξωτερικούς χώρους και να διαχειρίζεται τους αντιπερισπασμούς.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία ανακαλύψεων για τη Gas, η οποία πραγματοποιήθηκε με πολλή προσοχή, δίνοντάς της τον απαραίτητο χρόνο και αναμφίβολα αστείρευτη αγάπη, λιχουδιές και παιχνίδια, καθημερινά γινόταν η εκμάθησή της στις βασικές εντολές.

Σύντομα θα μπορεί να οδηγεί έναν άνθρωπο με ασφάλεια στους απαιτητικούς δρόμους της Ελλάδας, αποφεύγοντας τα ποικίλα εμπόδια που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε βήμα.

Ο κ. Παναγιώτης Χαριτόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Coral Gas, δήλωσε σχετικά: «Το έργο της Liberty χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια και είναι ένας σκοπός τον οποίο αγκαλιάζουμε με πολύ αγάπη. Η Gas κάθε μέρα αποδεικνύει την αφοσίωσή της στον στόχο της και η Coral Gas είναι  δίπλα της, ώστε να καλύπτουμε τις βασικές της ανάγκες. Η Gas σύντομα θα αναλάβει δράση και εμείς θα νιώσουμε περήφανοι που βοηθήσαμε ένα άνθρωπο που χρειάζεται αυτήν την ουσιαστική παρέα » 

Ο Γιάννης Κονδράρος, ιδρυτής της Liberty ανέφερε «Είμαστε τρομερά ευγνώμονες που δουλεύουμε με τη Gas και πιστεύουμε όλοι πως θα γίνει μια πάρα πολύ καλή οδηγός και σύντροφος για το μελλοντικό της χειριστή. Ευχαριστούμε πολύ την Coral Gas για την ευκαιρία που μας έδωσε να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου  με προβλήματα όρασης»

Σχετικά με την Coral Gas

Η Coral Gas είναι η διάδοχος της Shell Gas, μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων εμπορίας της στην Ελλάδα από τη Motor Oil, το 2010.

Ενταγμένη στον Όμιλο Motor Oil και µε ανθρώπινο δυναμικό 100 ατόμων, η Coral Gas είναι ηγέτης στην αγορά  του υγραερίου επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία και την ασφάλεια.

Παρέχει όλα της τα συσκευασμένα προϊόντα με ειδική βαλβίδα ασφάλειας προσφέροντας ένα σύνολο πρωτοποριακών προϊόντων που ανεβάζει το επίπεδο ασφάλειας των καταναλωτών υγραερίου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 1965 στην αγορά της αποθήκευσης και εμπορίας υγραερίου. Μέσω των 4 εγκαταστάσεών της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη, εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 πελάτες, προμηθεύοντάς τους υγραέριο, µε αξιοπιστία και ασφάλεια.

Η εταιρεία εμπορεύεται τα προϊόντα της σε όλα τα διαφορετικά είδη συσκευασιών:

α) σε φιάλες για οικιακή και επαγγελματική χρήση, συσκευές φιαλών

β) χύμα σε δεξαμενές για οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική κατανάλωση

γ) σε φιαλίδια και συσκευές φιαλιδίων

δ) σε οχήματα (autogas), ως εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρει οικονομία και συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στον τομέα του autogas διαθέτει συνολικά 375 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα η πρόταση της εταιρείας προς τον καταναλωτή εμπλουτίζεται συνεχώς με προωθητικές ενέργειες σε συνδυασμό με τις πλατφόρμες πιστότητας των αδερφών εταιρειών.

H εταιρεία έχει παρουσιάσει το 2018 τον μοριακό ιχνηθέτη με ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης και πρωτοπορεί στο εμφιαλωμένο υγραέριο λανσάροντας το 2020 τη φιάλη Prime με μοναδικά χαρακτηριστικά μελετημένη και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Επιπλέον, το 2017 η Coral Gas ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο µε σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη των πωλήσεων μας σε όλους του τομείς και την ενίσχυση της θέσης της στην αγορά στο άμεσο μέλλον. Σε μια εποχή που το ενεργειακό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς και οι ανάγκες για λύσεις αειφορίας γίνονται επιτακτικές για όλο τον κλάδο, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Coral Gas είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Τον Ιούνιο του 2010, η Motor Oil, απέκτησε όλες στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Shell στην Ελλάδα. Μετά την εξαγορά, η Shell Hellas Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1926, μετονομάστηκε σε Coral Α.Ε.

Διαθέτοντας περισσότερα από 794 πρατήρια που δραστηριοποιούνται με το εμπορικό σήμα Shell η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά. Ο αριθμός των απασχολουμένων της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 300 άτομα.

Κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι η διανομή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά, μέσω του δικτύου των πρατηρίων της. Παράλληλα οι δραστηριότητές της καλύπτουν και τον εμπορικό τομέα, τα χημικά καθώς και τη ναυτιλία.