Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η συνάντηση Στρατή Τσίρκα – Γιώργου Σεφέρη. Μια φιλία που βράδυνε του Γιώργου Γεωργή.

Η σχέση του Σεφέρη με τον Τσίρκα άρχισε με μια διαφωνία και ολοκληρώθηκε ως θερμή φιλία. Ο Τσίρκας πρώτος επισήμανε την αντιστασιακή υφή των ενεργειών του Σεφέρη στα χρόνια της Μέσης Ανατολής (1941-1944). Θαύμαζε την ποίησή του και αναγνώριζε σταθερά το Σεφέρη ως το σημαντικότερο ποιητή της γενιάς του, παρά τις άδηλες ή δηλοποιημένες αντιθέσεις της αριστεράς, η οποία εξάλλου είχε άμεσα αποδοκιμάσει και τη Λέσχη ως απόκλιση από την ιδεολογική ορθοδοξία. Μετά την εγκατάστασή τους στην Αθήνα, κοινοί φίλοι τούς έφεραν πιο κοντά. Η σχέση τους σφυρηλατήθηκε στα χρόνια της δικτατορίας. Ο Στρατής έγινε ένας από τους πιο τακτικούς συνομιλητές του Σεφέρη και ήταν δίπλα του στο τελευταίο στάδιο της ζωής του. Ως καταξιωμένος συγγραφέας και στενός φίλος του ποιητή στάθηκε τιμητικά δίπλα στο φέρετρο κατά την κηδεία και την εκφορά προς το Πρώτο Νεκροταφείο.

Η αφήγηση στο βιβλίο ιχνηλατεί τη σχέση τους από τα χρόνια του πολέμου έως το θάνατο του ποιητή, αναδεικνύοντας το φιλικό τους δεσμό και τη συμπόρευσή τους στις αντιδικτατορικές ενέργειες. 

Ο Γιώργος Γεωργής γεννήθηκε στο Παραλίμνι το 1948 και αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Απόφοιτος και διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε πρώτος Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων. Εργάστηκε σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα, καθώς και στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπηρέτησε ως Μορφωτικός Ακόλουθος στην Αθήνα το 1982-1994 και 1997-2000. Πρώτος διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου στην ελληνική πρωτεύουσα (1987-1993,1997-2000).  Από το 1994 μέχρι το 1997 υπήρξε Visiting Research Associate στο King’s College του Λονδίνου και συνεργάτης ερευνητής στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Κύπρου.

Καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Ασχολείται συστηματικά με την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, με την Ιστορία του Κυπριακού Εθνικού Κινήματος, την Πολιτική Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας 1959-1974 και το διπλωμάτη Σεφέρη. 

Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας και με εύφημη μνεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Έχει γράψει δώδεκα βιβλία και πολλά άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά.

Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα με παράλληλη διαπίστευση στη Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία από το 2005 μέχρι το 2010.

Στο εξώφυλλο έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη.