Η Συλφίδα, από τα διασημότερα κομψοτεχνήματα της δανέζικης σχολής Μπουρνονβίλ, παρουσιάζεται χορογραφημένη μοναδικά για το Μπολσόι από τον γνώστη του είδους Johan Kobborg [Γιόχαν Κόμποργκ] και βασίζεται στη μουσική του νορβηγού συνθέτη Herman Severin Løvenskiold  [Χέρμαν Σεβερίν Λέβενσολ]. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Πρώτοι Χορευτές, οι Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι. Το λιμπρέτο υπογράφουν δύο μετρ της ρομαντικής εποχής, ο τενόρος και λιμπρετίστας Adolphe Nourrit [Αντόλφ Νουρρί] και ο πρωτοποριακός ιταλός χορογράφος και χορευτής Filippo Taglioni [Φιλίππο Ταλιόνι], ο οποίος δημιούργησε το πρώτο μπαλέτο σε πουέντ.

Η υπόθεση της «Συλφίδας» βασίζεται στο λιμπρέτο της περίφημης όπερας «Ροβέρτος ο διάβολος» του Τζάκομο Μάγιερμπεερ: τη μέρα του γάμου του ο νεαρός Σκωτσέζος Τζέιμς ξυπνάει από το φιλί που του δίνει μια αιθέρια φτερωτή ύπαρξη, μια Συλφίδα. Μαγεμένος από την ομορφιά της ο Τζέιμς ρισκάρει τα πάντα για να κυνηγήσει τον ανέφικτο έρωτα…

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Συντελεστές

Μουσική: Herman Severin Løvenskiold
Χορογραφία: Johan Kobborg  (βασισμένη στον August Bournonville)
Λιμπρέτο: Adolphe Nourrit & Filippo Taglioni

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι


Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έξι ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: «Δον Κιχώτης» (2/12/2018), «Καρυοθραύστης» (23/12/2018), «Η Μπαγιαντέρα» (20/1/2019), «Ωραία Κοιμωμένη» (17/3/2019), «Χρυσή εποχή» (7/4/2019), «Σουίτα Κάρμεν-Πετρούσκα» (19/5/2019).