Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι, η κωμωδία του Σαίξπηρ με τον Θοδωρή Αθερίδη και τη

Σμαράγδα Καρύδη, μετά από μια μεγάλη περιοδεία, επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζεται σε Πειραιά, Πετρούπολη και Χαλάνδρι. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επόμενων παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, Πειραιάς – Βεάκειο Θέατρο, ώρα: 21.00
(Προπώληση: Δημοτικός Κινηματογράφος «Αττικόν», τηλ.: 210 4175897
ΔΕ-ΠΑ 9.30– 13.30)

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010, Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας, ώρα: 21.00
(Προπώληση: CINE Πετρούπολης, Λεωφ. Πετρουπόλεως 168, Τηλ: 210 5012391
19.00 – 23.00 καθημερινά)

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου , Χαλάνδρι – Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ώρα: 21.00
(Χαλάνδρι: Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Α. Παπανδρέου 11, τηλ.: 210 6800644, ΔΕ-ΤΕ-ΣΑ 09.00-14.00 & ΤΡ- ΠΕ- ΠΑ 09.00-14.00 ΚΑΙ 17.00- 21.00 και Βιβλιοπωλείο Κοραής: Παπάγου 7, Τηλ.: 210 6820989, ΔΕ-ΤΕ-ΣΑ 09.00-14.00 & ΤΡ- ΠΕ- ΠΑ 09.00-14.00 ΚΑΙ 17.00- 21.00)

Η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» είναι μια από τις πρώτες κωμωδίες του Σαίξπηρ και από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών. Έχει ανέβει χιλιάδες φορές στο θέατρο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έχει γίνει ταινίες για τον κινηματογράφο. Αυτό το καλοκαίρι θα ζωντανέψει πάλι στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον ίδιο στο ρόλο του Πετρούκιου και τη Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατερίνας.

Στη «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», σε αυτό το αριστούργημα με την πολύ ξεχωριστή πλοκή, η ευφυΐα και η ευαισθησία του κειμένου, ο «πόλεμος» δυο αληθινά ερωτευμένων ανθρώπων, κλέβουν σε κάθε ανέβασμα τις καρδιές των θεατών.

Με θριαμβευτή τον έρωτα, η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» είναι μια μεγάλη ιστορία ερωτικής εξημέρωσης, αληθινής αγάπης, μια κωμωδία που ο αντικατοπτρισμός της φτάνει στο σήμερα.

Ένα έργο με μεγάλη δημοτικότητα θα ζωντανέψει στη σκηνή από το ζευγάρι των δυο  δημοφιλών ηθοποιών, σε μια ξεχωριστή, αστεία, κωμική και συγκινητική παράσταση. Και… λίγα λόγια για το έργο.

Ο Μπατίστα έχει δυο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και τη μικρότερη Μπιάνκα. Η Κατερίνα είναι μια δύστροπη και στριμμένη κοπέλα, ένα πανέξυπνο θηλυκό που αρνείται να υποταχτεί στους κανόνες της εποχής και να συνεννοηθεί με τους μνηστήρες που της κάνουν προξενιό.

Μέχρι που στην πόλη εμφανίζεται ο Πετρούκιο, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής που δέχεται να παντρευτεί αυτή την ενδιαφέρουσα γυναίκα, που κανείς άλλος γαμπρός δεν τολμάει να πλησιάσει, βάζοντας παράλληλα ένα στοίχημα με τον εαυτό του, να την εξημερώσει. Έτσι αρχίζει ένας πόλεμος αισθημάτων, φύλων, απόψεων που καθρεφτίζουν τις αντιλήψεις τις εποχής, ένας πόλεμος διανθισμένος με κωμικά περιστατικά και συνεχείς ανατροπές που οδηγούν τελικά σε ένα χάπι εντ μιας μεγάλης ιστορίας αγάπης.

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Νάστια Βραχάτη, Νίκη Γαβριηλίδου, Στέλιος Γούτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Χρύσανθος Καγιάς, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Πατρίκιος Κωστής, Χρήστος Πλαΐνης, Δημήτρης Τσέλιος, Ηλίας Τσιάρας, Σόλωνας Τσούνης

Μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη 
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες: Μαρία Μανιώτη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Ενορχήστρωση – Μουσική Διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Στίχοι: Βίκυ Βολιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώργος Σκληρός
Βοηθός Ενδυματολόγος: Σεμίραμις Μοσχοβάκη