Η StraDa Films με χαρά ανακοινώνει τις ταινίες της στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 24 Μαΐου 2015.

Επίσημη Συμμετοχή – Διαγωνιστικό Τμήμα

Marguerite et Julien,

της Valérie Donzelli

Η ιστορία δύο αδελφιών, του Ζουλιάν (Jérémie Elkaïm) και της Μαργκερίτ (Anaïs Demoustier), οι οποίο ερωτευμένοι από παιδιά, βρίσκονται στο στόχαστρο της κοινωνίας.
Αδύναμοι να αντισταθούν στα συναισθήματα τους αναγκάζονται να φύγουν μακριά. Ένα σύγχρονο παραμύθι για την επιθυμία, το πάθος, την ελπίδα και την αγάπη.

Εβδομάδα Κριτικής – Ταινία Έναρξης

Les Anarchistes,

του Elie Wajeman

Παρίσι, 1899. O δεκανέας Ζαν Αλμπερτινί (Tahar Rahim) εισχωρεί σε μια ομάδα αναρχικών, με σκοπό να τους παγιδεύσει, παρουσιάζοντας ενοχοποιητικές μυστικές αναφορές για τη δράση τους στον ανώτερό του. Ωστόσο, γρήγορα αναπτύσσει ειλικρινή αισθήματα για εκείνους, και ιδιαίτερα για τη Ζουντίτ (Adèle Exarchopoulos), την ερωμένη του αρχηγού. Διχασμένος ανάμεσα στο κάνει το καθήκον του και στο να ακολουθήσει την καρδιά του, ο Ζαν θα πρέπει να διαλέξει σε ποιον θα μείνει πιστός…

Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών

The Brand New Testament,

του Jaco Van Dormael

Σε αυτή τη σουρεαλιστική κωμωδία ο Θεός είναι ένα υπαρκτό, καθημερινό σαν όλα τα άλλα πρόσωπο που ζει στο Βέλγιο. Στη γη ωστόσο ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ανήθικος δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Μια μέρα, η κόρη του Εά χακεύει τον υπολογιστή του και διαρρέει σε όλον τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει. Σύντομα όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με τις ημέρες, μήνες, χρόνια που τους έχουν απομείνει…

Σας εύχομαστε ένα υπέροχο Φεστιβάλ!

Visit: www.stradafilms.gr