Σε ένα αεροπλάνο που επιστρέφει από το Αφγανιστάν η Λίζα, επαγγελματίας στρατιωτικός στην υπηρεσία του στρατού της Δανίας, κάθεται δίπλα στον γιατρό Αντρέας, στον οποίο αποφασίζει να διηγηθεί την ιστορία της ζωής της.

Είναι μια ιστορία για μια ληστεία, έναν καλοσχεδιασμένο θάνατο και μια μικρή αδερφή, που επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Για μια μητέρα, που κλαίει πολύ, βυθισμένη στην κατάθλιψη και έναν πατέρα που δέρνει πολύ. Αλλά και μια ιστορία για τέσσερα αδέλφια που συνδέονται στον ίδιο αγώνα: να επιβιώσουν. Μια ιστορία με θέμα το να φεύγεις μακριά, και πάλι όμως να αιχμαλωτίζεσαι, τον έρωτα και τις ακραίες εμπειρίες ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

Η “Σφαγή των χοίρων” είναι ένα σκληρό και ποιητικό μυθιστόρημα για τον αγώνα μιας γυναίκας να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και ίσως να λάβει μια ευκαιρία να βρει την αγάπη.

Η Συγγραφέας

Η Anne-Cathrine Riebnitzsky, γεννήθηκε το 1974. Εργάστηκε μεταξύ άλλων στην πρεσβεία της Δανίας στη Ρωσία, προτού αποσταλεί το 2007 στο Αφγανιστάν, ενώ ανέπτυξε δραστηριότητα προς όφελος των καταπιεσμένων γυναικών της επαρχίας Χελμάντ του Αφγανιστάν. Το 2010 της χορηγήθηκε η υποτροφία του ιδρύματος “Anders Lassen” για τη “σημαντική στρατιωτική και πολιτική συνεισφορά κατά την αποστολή της το 2007 και το 2008”.

Το πολυβραβευμένο βιβλίο “H σφαγή των χοίρων” είναι το τέταρτο κατά σειρά μυθιστόρημά της.