Ξεχωρίσαμε τη σειρά, από την πρώτη κιόλας στιγμή, κυρίως διότι παρουσιάζει ανθρώπους της «διπλανής πόρτας», που είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένοι, αλλά δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό. Η ζωή και η δράση τους, παρόλα αυτά, μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για όλους εμάς. Και αυτό διότι οι ήρωες της καθημερινότητας άδραξαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και με σκληρή δουλειά κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν και να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν. Αν, λοιπόν, πιστεύεις ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις τους στόχους σου και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Από την Κατερίνα Ηλιάκη

Τι θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς;

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Φάροι» θα σου δώσει έμπνευση με δύο ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, από ξεχωριστούς ανθρώπους που μας μεταδίδουν το πάθος τους. Η Ευαγγελία Κουτσοβούλου είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας εξαγωγής ελληνικών βοτάνων Daphnis and Chloe. Ξεκίνησε από το μηδέν με μοναδικό της όπλο την ιδέα της. Μετά από πολλή δουλειά και εμπόδια, σε ηλικία μόλις 30 ετών έχει  καταφέρει να κατακτήσει την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξάγοντας βότανα της ελληνικής γης!

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, με το ίδιο μεράκι και πείσμα κατάφερε να πραγματοποιήσει το δικό του όνειρο. Μπορεί να ξεκίνησε ως Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου, όμως το πάθος του τον οδήγησε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Ακολούθησε, λοιπόν, τα μονοπάτια του κρασιού όπου και βρήκε τον δρόμο του και τον προορισμό του. Κατάφερε να γίνει ένας από τους 300 Masters of Wine, παγκόσμιο τίτλο που κατακτά κάποιος με πολύ κόπο, μελέτη και πειθαρχία.

Παράλληλα, με τα δικά τους αποσπάσματα, θα παρακολουθήσουμε και συνεντεύξεις δικών τους ανθρώπων που δίνουν μία συναισθηματική χροιά στην κάθε ιστορία και είναι επικεντρωμένες στην πορεία τους και όχι στα επιτεύγματά τους.

Όπως φαίνεται, όμως, κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος και κανένα όνειρο δεν είναι απραγματοποίητο, αν πραγματικά το θελήσουμε. Με υπομονή, επιμονή και σκληρό αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως άλλωστε και οι πρωταγωνιστές των «Φάρων». Τα πρόσωπα της σειράς μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις τις δικές σου λύσεις τα προβλήματα και να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που μας δίνει η κρίση. Αρκεί να έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις και να είσαι προσηλωμένος στο όραμά σου! Ραντεβού Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 23:00, στο Cosmote History!