Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.

Η πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες «αναγνώσεις» της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico. Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, της Κορσικής, της Σαρδηνίας, της Τουρκίας, των Βαλκανίων ερμηνεύονται μαζί με αραβοανδαλουσιανά, σεφαραδίτικα και ελληνικά, υφαίνοντας ένα πολυποίκιλο μουσικό χαλί.

Η ερμηνεύτρια με την εκφραστική δεινότητά της καταργεί τον χώρο και τον χρόνο, αποδίδοντας στη World Music την πραγματική της διάσταση. Οι Primavera en Salonico, γνώστες της παράδοσης, με κλασικές σπουδές και ανεξάντλητο πνεύμα αυτοσχεδιασμού, συνοδεύουν τις μεταμορφώσεις της φωνής της Σαβίνας Γιαννάτου, δημιουργώντας μυστηριακές και εξώκοσμες συγκινήσεις στις εμφανίσεις τους.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της World Music ‘συνταξιδεύει’ μουσικά με τους Primavera en Salonico για περισσότερο από είκοσι χρόνια.

PRIMAVERA EN SALONICO:

Γιάννης Αλεξανδρής: ούτι, κιθάρα, ταμπουράς
Κώστας Βόμβολος: ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Κώστας Θεοδώρου: κρουστά
Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο