Μεγάλα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους η Βίκυ Μοσχολιού και η Τζένη Καρέζη, θα ερμηνεύσουν

στο «Μουσικό προαύλιο» του θεάτρου Badminton η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Γιώτα Νέγκα την Πέμπτη 7, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011.

Η Βίκυ Μοσχολιού με την ιδιαίτερη δωρική φωνή της και τη χαρακτηριστική βραχνάδα της ερμήνευσε τραγούδια όπως τα «Πέρα από τη θάλασσα» των Γιάννη Μαρκόπουλου και Ερρίκου Θαλασσινού, «Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα» των Απόστολου Καλδάρα και Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, «Πάει, πάει» των Γιώργου Ζαμπέτα και Χαράλαμπου Βασιλειάδη, «Χάθηκε το φεγγάρι» των Σταύρου Ξαρχάκου και Βαγγέλη Γκούφα, το τραγούδι του Γιάννη Καραμπεσίνη «Η ζωή χωρίς εσένα είναι άδεια» που έδωσε και τον τίτλο στην παράσταση και πολλά άλλα.

Η Τζένη Καρέζη εκτός από σπουδαία ηθοποιός με πηγαίο ταλέντο, εξωτερική ομορφιά και εσωτερική αρχοντιά, είχε την τύχη να ερμηνεύσει μερικά από τα συγκλονιστικότερα τραγούδια των σημαντικότερων Ελλήνων δημιουργών. Τραγούδια όπως το «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» των Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Ιωαννίδη, «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ» του Μίκη Θεοδωράκη, το «Παράπονο» των Σταύρου Ξαρχάκου και Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Γιώτα Νέγκα είναι δύο τραγουδίστριες που ερμηνεύουν διαχρονικά τραγούδια με σπουδαίο τρόπο. Το ερμηνευτικό πάθος και η ωριμότητα τους συμβαδίζουν με την ουσία και το χαρακτήρα του κάθε τραγουδιού. Τη λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του λαϊκού τραγουδοποιού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Γιάννη Καραμπεσίνη που έφυγε από τη ζωή στις 15 Φεβρουαρίου 2011, σε ηλικία 80 χρόνων.