Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από το ifg.gr και από τη σελίδα Facebook του Ινστιτούτου. Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΥΤΕ.

Ο κόσμος του κινηματογράφου δεν αποτελεί εξαίρεση στις ανατροπές που έφερε η πανδημία. Οι μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές αγορές, αλλά και οι τοπικές διοργανώσεις που φέρνουν κοντά δημιουργούς, παραγωγούς, διανομείς και θεσμικούς φορείς, κλήθηκαν να προσαρμοστούν στους περιορισμούς που επέβαλλε η πανδημία. Ποια συμπεράσματα αποκόμισαν οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες σε αυτές τις αγορές μετά από δύο χρόνια ψηφιακής ή υβριδικής λειτουργίας;

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί στελέχη από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αγορές της Γαλλίας και της Ελλάδας να φανταστούν το μέλλον της δραστηριότητάς τους.

Οι ομιλητές:

Guillaume Esmiol, Υποδιευθυντής του Marché du Film των Καννών.
Véronique Encrenaz, Επικεφαλής Mifa του Festival d’Annecy, το πρώτο φεστιβάλ animation της Γαλλίας
Elise Jalladeau, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Γιάννα Σαρρή, Υπεύθυνη Αγοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Μαρία Ανεστοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Animasyros
Μαρινέτα Μακ Κρητικού, Συντονίστρια Αγοράς του Animasyros

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

* Με βάση τις οδηγίες των ελληνικών αρχών, η είσοδος στο Γαλλικό Ινστιτούτο επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης εντός των τελευταίων 6 μηνών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test εντός των τελευταίων 24 ωρών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για την είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι απαραίτητη η επίδειξη εγγράφου ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης), καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών.