Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 5 Ιουνίου, ομαδική έκθεση με τίτλο «Η πόλη απ’ την ακρόπολη- 3 γλύπτες κοιτούν την Αθήνα» σε επιμέλεια Γιώργου Λάππα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Μπληγιάννος, Ηλίας Σιψάς, Ευάγγελος Χατζής.

Κοιτάζοντας την πόλη της Αθήνας από ψηλά θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με ένα σωρό από όστρακα. Το βλέμμα δυσκολεύεται να εστιάσει, χαώδης- άναρχη δόμηση, συνθέτει μια αρμονική- πυκνή εικόνα, που μέσα σε αυτήν η ανθρώπινη φιγούρα κινείται σχεδόν αόρατη. Η πόλη διασπάται και ανασυντίθενται. Τα κτίρια της πλέκονται όπως οι ζωές των κατοίκων της. Η φυσική φθορά συναντά σώμα και αντικείμενα. Μνημεία και άνθρωποι παραδομένοι στο χρόνο προσπαθώντας ο ένας να σώσει τον άλλο.

Με έναυσμα και βασικό ερέθισμα τη θέαση της πόλης από ψηλά, οι τρεις καλλιτέχνες διαπραγματεύονται την ίδια την αστική εικόνα και τους συσχετισμούς της. Μέσα από μια “πολυφωνία” στη χρήση των εικαστικών μεσών, ο καθένας διατυπώνει τη δική του όψη της πόλης και αρθρώνει ένα διαφορετικό σχόλιο πάνω σε αυτήν.

Ο Χρήστος Μπληγιάννος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε στην Προπαρασκευαστική Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου (2005-2008) και στο B’ εργαστήριο Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Γιώργο Λάππα. (2008- σήμερα). Έχει σπουδάσει με υποτροφία (2012-2013) στο Πανεπιστήμιο, Universidade do Porto, Πορτογαλία. Έχει εργαστεί σε ανασκαφές, έργα συντήρησης και αναστήλωσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.  Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Ο Ηλίας Σιψάς γεννήθηκε το 1981. Σπούδασε στην Προπαρασκευαστική Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου (2005-2008) και στο Β’ εργαστήριο Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Γιώργο Λάππα (2008- σήμερα) Έχει σπουδάσει με υποτροφία για 4 μήνες στο Artez hogeschool voor de kunsten – Zwolle στην Ολλανδία. Έχει βραβευτεί με το  Βραβείο Σχεδίου του Υπουργείου Αιγαίου για το έτος 2006.  Έχει εργαστεί σε ανασκαφές, έργα συντήρησης και αναστήλωσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

Ο Ευάγγελος Χατζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε στην Προπαρασκευαστική Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου και στο Β’ εργαστήριο Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών  με δάσκαλο το Γιώργο Λάππα  (2010- σήμερα). Έχει βραβευτεί με το  Βραβείο Μαρμαροτεχνίας του Υπουργείου Αιγαίου για τα έτη 2008,2009,2010.  Εργάζεται στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, από το 2011. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.