Ο τίτλος της έκθεσης συνδέεται με το ζήτημα της μνήμης το οποίο διαπραγματεύεται ο επιμελητής της έκθεσης, Ελευθέριος Οικονόμου και 16 καλλιτέχνες.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.

Το θέμα και η σημασία της μνήμης έχει ερευνηθεί σε όλα τα παιδεία της ανθρώπινης σκέψης και δημιουργίας και έχει απασχολήσει φιλοσόφους, φιλολόγους, ψυχαναλυτές και ανθρώπους των τεχνών.

Στην έκθεση, H Ποίηση της Μνήμης, συμμετέχουν τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών που ταξιδεύουν και εγκαθίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως στην πόλη του Βερολίνου. Με μια πολύχρονη εμπειρία και έρευνα πέρασαν από τη διαδικασία γεγονότος και μυθοπλασίας, την αποθήκευσαν, κοίταξαν στο μέλλον και δημιούργησαν έργα με σημασία για την σημερινή τους ζωή.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι ένα αμάλγαμα από διαφορετικές τάσεις που εκφράζονται μέσω της ζωγραφικής, της φωτογραφίας των εκτυπώσεων και των εγκαταστάσεων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αντωνάκης, Blind Adam, Χριστίνα Δημητριάδη, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Γιώργος Λαγουδιανάκης, Σήφης Λυκάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δαυίδ Μπενφοράδο, Χρήστος Μπουρονίκος, Λίλα Πολενάκη, Μαρία Πολυζωίδου, Βασιλεία Στυλιανίδου, Ευανθία Τσαντίλα, Δημήτρης Τζαμουράνης, Πάνος Φαμέλης, Σωκράτης Φατούρος

Για την έκθεση κυκλοφορεί δίγλωσσος κατάλογος