Η Hideyo Harada είναι προσκεκλημένη του Piano Plus Festival σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα Μπετόβεν, Σούμαν, Τσαϊκόφσκυ και Ραχμάνινοφ. Η ερμηνεία της Hideyo Harada στην σονάτα op. 110 του Μπετόβεν θεωρείται μοναδική, καθώς η πιανίστα επιχειρεί μια φιλοσοφική αναμέτρηση με την τελευταία περιόδο του μεγάλου συνθέτη. Αντίστοιχα, το παίξιμό της στα έργα Ραχμάνινοφ αποτελεί σημείο αναφοράς για τις νεώτερες γενιές.

Η Hideyo Harada εμπνευσμένη απο τον Viktor Merzhanov, συνεχίζει να εξελίσσει την ιστορική ρωσική σχολή του πιάνου, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διεθνής τύπος, «η εμβάθυνση και η συναισθηματική φόρτιση στις ερμηνείες της ξεπερνούν τις ακροβατικές προσεγγίσεις που αφήνουν ανέγγιχτη την ψυχή».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΣΙΤΑΛ:

L.v.Beethoven
Sonata No.31 in A♭ major op.110

R. Schumann
Davidsbündlertänze op.6

P.I. Tchaikovsky
from ‘Les Saisons (The Seasons)’ op.37b
“January: By The Fireside”
“February: Carnaval”
“April: Snowdrop”
“June: Barcarolle”
“August: The Harvest”
“October: Autumn Song”

S. Rachmaninov
Sonata No.2 in b♭ minor op.36

Μετά την συναυλία της η κ. HARADA θα παραδώσει μαθήματα ερμηνείας σε φοιτητές και σπουδαστές πιάνου που θα έχουν την τύχη να μελετήσουν μαζί της έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Το σεμινάριο οργανώνει το PIANO PLUS FESTIVAL και θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρου του Ωδείου “Εστία Τέχνης” στη Νέα Σμύρνη απο το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Η διδασκαλία της κ. Harada αποτελεί μύηση στην υψηλή αισθητική, όπου αναλύονται με ευκρίνεια περίπλοκες έννοιες της πιανιστικής τεχνικής και ερμηνείας