Η Monastyrska, ετών 46, γεννήθηκε στο Irkliiv, στην κεντρική Ουκρανία, ενώ η Gubanova κατάγεται από τη Μόσχα.

Καθώς αγκαλιάζονταν, σε μια συμβολική χειρονομία ειρήνης και φιλίας, οι δύο καλλιτέχνιδες καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, το οποίο κραύγαζε «ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο, εδώ.

Θέατρο San Carlo

Το Real Teatro di San Carlo, όπως αρχικά ονομάστηκε από τη μοναρχία των Βουρβόνων, είναι γνωστό σήμερα ώς Θέατρο (di) San Carlo. Αποτελεί το παλαιότερο “σπίτι της όπερας” στη Νάπολη της Ιταλίας και συνδέεται με το Βασιλικό Παλάτι. Μάλιστα το Θέατρο San Carlo, είναι ενεργός πολιτιστικός χώρος όπερας, πριν ακόμα ανοίξει η Σκάλα του Μιλάνου ή η La Fenice της Βενετίας.

Η καλλιτεχνική σεζόν της όπερας διαρκεί από τα τέλη Ιανουαρίου έως τον Μάιο, με τις παραστάσεις μπαλέτου να λαμβάνουν χώρα από τον Απρίλιο έως τις αρχές Ιουνίου. Το θέατρο κάποτε είχε χωρητικότητα 3.285 θέσεων αλλά τώρα ο αριθμός έχει περιοριστεί στις 1.386 θέσεις. Δεδομένου του μεγέθους, της δομής και της αρχαιότητάς του, αποτέλεσε πρότυπο για τα θέατρα που χτίστηκαν αργότερα στην Ευρώπη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η όπερα υπέστη σοβαρές ζημιές από βόμβες. Μετά την απελευθέρωση της Νάπολης τον Οκτώβριο του 1943, πραγματοποιήθηκαν επισκευές στο κατεστραμμένο φουαγιέ και, τρεις εβδομάδες αργότερα, η Όπερα άνοιξε ξανά για το κοινό, με μια μουσική επιθεώρηση. Όταν το ιστορικό κτήριο αναστηλώθηκε πλήρως, φιλοξένησε την πρώτη παράσταση όπερας στις 26 Δεκεμβρίου του 1943, με την παρουσίαση του La bohème του Puccini.

Πηγή: euronews.com | Wikipedia