Η μουσική που μελετά σαν ομάδα η ορχήστρα Σεμέλη, καλύπτει μια ευρεία ζώνη ελληνικής μουσικής απ\’ άκρου εις άκρον, πιο πέρα απ\’ ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι μπορεί να παιχτεί σε μια ενότητα. Για του λόγου το αληθές δείτε ζωνταντά την ορχήστρα για τέσσερις μόνο εμφανίσεις.

Βρίσκοντας την βαθύτερη συνάφεια των ρυθμών, των δρόμων, των φράσεων και των χορών,   η επταμελής ορχήστρα φωτίζει ιδιαίτερα τις ομοιότητες και την εσωτερική σύνδεση που έχει όλος αυτός ο ιστός της παράδοσης των Ελλήνων όλων των καιρών.

Της τραβά την προσοχή αυτό το δίχτυ που βρίσκεται κάτω από την επιφανειακά διαφορετική μουσική γλώσσα των περιοχών. Αγαπά την ακρίβεια, την υφολογική διαφοροποίηση αλλά και την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από τη Μουσική αυτή.

Η Σεμέλη, αποτελείται από νέες μουσικούς που παίζουν και τραγουδούν, όπως οι: Βιολοντσέλο: Τατιάνα Θεολόγου, Κανονάκι: Κάλη Καμπούρη, Βιολί: Γεωργία Μαρίνη, Τραγούδι και πολίτικο λαούτο: Πένυ Παπακωνσταντίνου, Ακορντεόν: Αγγέλικα Παπανικολάου, Λαούτο, νυκτά έγχορδα: Μαρία Πλουμή, Κιθάρα: Έφη Σαράντη, Ηχολήπτρια: Αγγελίνα Υφαντή.