Η ορχήστρα νέων Young Masters είναι το ευτυχές αποτέλεσμα της συνεργασίας του ιστορικού Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης, που φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την ίδρυσή του, με την ευαγγελική Μουσική Σχολή J.S.Bach Musikschule. Μέσω αυτή την σημαντική συγκυρία πραγματοποιούν οι Young Masters μία σειρά συναυλιών στη γενέτειρά του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, στην Ελλάδα.

Στην πρώτη συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη, στη Σαντορίνη, την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, η Ορχήστρα Νέων Young Masters θα μας μεταφέρει τη μαγεία της συμφωνικής μουσικής στο χώρο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή.

Ενώ, την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη, μικρά οργανικά σύνολα της Ορχήστρας, με τη σύμπραξη του Χρήστου Μαράντου στο πιάνο, θα παρουσιάσουν έργα μουσικής δωματίου.

Ο πιανίστας Χρήστος Μαράντος είναι καθηγητής πιάνου στην J.S.Bach Musikschule και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μουσικής Βιέννης. Οι Young Masters θα παρουσιάσουν ένα πολύπλευρο πρόγραμμα με δεξιοτεχνικά έργα όπως Vivaldi, Bartok. O Χρήστος Μαράντος θα ερμηνεύσει μαζί τους το πρώτο μέρος του Κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα σε σολ μείζονα αρ.17 του W.A. Mozart KV 453.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Young Masters

Το πρόγραμμα Young Masters για ταλαντούχους νέους μουσικούς είναι πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών τεχνών της Βιέννης και της Μουσικής Σχολής Johann Sebastian Bach. Δεκαπέντε συμμετέχοντες σχηματίζουν το Young Masters Ensemble, μια ορχήστρα δωματίου που παίζει πάντα χωρίς μαέστρο και στην οποία οι μουσικοί παίζουν διαδοχικά σόλο. Οι μουσικοί διευθυντές είναι οι Hanns Stekel και Jakob Gisler, οι οποίοι συχνά δοκιμάζουν ειδικά μουσικά κομμάτια με το σύνολο. Επίσης, παρουσιάζονται έργα σε παγκόσμια πρεμιέρα, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Linus Kohring, ενός νεαρού συνθέτη (και βιολίστας στην ορχήστρα) ο οποίος γράφει κομμάτια ειδικά για αυτό το σύνολο.

Την άνοιξη του 2016 το Young Masters Ensemble έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ (Delaware, Washington DC). Μετά το ταξίδι στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, η Ασία θα είναι στο πρόγραμμα συναυλιών για το 2018. Στην Αυστρία το συγκρότημα παρουσιάζει έργα σε γνωστές αίθουσες συναυλιών (π.χ. Wiener Musikverein, αίθουσα Schubert του Konzerthaus στη Βιέννη), σε συναυλίες (π.χ. Kiwanis, LIONS Club) και σε φεστιβάλ (π.χ. Kulturspitzen Aflenz). Έχει παίξει για τη διεθνή κοινότητα στην UNO σε μια τελετή του Συνδέσμου Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών και στην τελετή υποδοχής για τον Ρώσο Πρέσβη.


Διαβάστε επίσης:

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη για 37ο χρόνο στην Σαντορίνη