Η παράσταση του αφηγηματικού κλασικού μπαλέτου, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρατική Όπερα της Πράγας, χορογραφημένη από τη θρυλική πρίμα μπαλαρίνα Márcia Haydée, θα μπορέσουν να απολαύσουν οι θεατές σε όλο τον κόσμο δωρεάν απευθείας μέσω του Youtube Channel του Εθνικού Θεάτρου.

Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη σε μουσική του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία του Marius Petipa έκανε πρεμιέρα το 1890 στην Αγία Πετρούπολη. Το 1987, η Márcia Haydée δημιούργησε τη δική της εκδοχή της παράστασης, η οποία παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες του κόσμου.

Τώρα μπαίνει στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας ως αξιοθαύμαστο τεχνούργημα της πνευματικής κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου σε επιμέλεια ίδιας της Márcia Haydée.

Márcia Haydée

Márcia Haydée (*1937) – μία από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος, μια εξαιρετικά χαρισματική προσωπικότητα, έχει εμπνεύσει πολλούς διάσημους χορογράφους και χορευτές, επηρεάζοντας παράλληλα την ανάπτυξη και τη μορφή του κλασικού μπαλέτου παγκοσμίως.