Η Όπερα του Παρισιού (γαλλικά: Opéra de Paris) είναι η κύρια εταιρική όπερα της Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1669 από τον Λουδοβίκο ΙΔ’ ως Académie d’Opéra, και λίγο αργότερα τέθηκε υπό την ηγεσία του Ζαν Μπατίστ Λουλί και επίσημα μετονομάστηκε Académie Royale de Musique, αλλά συνέχισε να είναι γνωστή απλούστερα ως Opéra. Το κλασσικό μπαλέτο όπως είναι γνωστό σήμερα αναδύθηκε μέσα στην Όπερα του Παρισιού ως Paris Opera Ballet και έχει παραμείνει αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της εταιρείας.

Σήμερα υπό την επωνυμία Opéra National de Paris, ανεβάζει κυρίως όπερες στο σύγχρονο θέατρο 2700 θέσεων Opéra Bastille που άνοιξε το 1989, και μπαλέτα και μερικές κλασσικές όπερες στο παλαιότερο 1700 θέσεων Παλαί Γκαρνιέ που άνοιξε το 1875. Έργα μικρής κλίμακας και σύγχρονα ανεβαίνουν επίσης στο 500 θέσεων Amphitheatre κάτω από την Opéra Bastille.

Υπενθυμίζεται ότι στην Γαλλία εφαρμόστηκε καθολική καραντίνα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Κατά την περίοδο της καθολικής καραντίνας, οι φίλοι της όπερας θα μπορέσουν να απολαύσουν, μέσω streaming, μεγαλειώδεις παραστάσεις, ανάμεσά στις οποίες η «Λίμνη των Κύκνων» και ο «Κουρέας της Σεβίλης».

Το πλήρες πρόγραμμα:

Μάρτιος, 30 – Απρίλιος, 5: Λίμνη των Κύκνων (2014)
Απρίλιος, 6 – 12: Ο Κουρέας της Σεβίλης (2018)
Απρίλιος, 13 – 19: Αφιέρωμα στον Jerome Robbins (2018)
Απρίλιος, 20 – 26: Τα Παραμύθια του Χόφμαν (2016)
Απρίλιος, 27 – Μάιος 3: Κάρμεν (2017)
Μάρτιος, 17 – Μάιος 3: Κύκλος με έξι συμφωνίες του Τσαϊκόφσκι από την ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού σε διεύθυνση Philippe Jordan 

Μπορείτε να δείτε τις παραστάσεις μέσα από τη σελίδα της Όπερας του Παρισιού.  Η προβολή της Λίμνης των Κύκνων θα ξεκινήσει σήμερα στις 7.30 μ.μ  (ώρα Γαλλίας).