Ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας παρουσιάζει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 την Ελληνική όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου στο Θέατρο “Τζένη” Τσαγκαράδα-Πήλιο.

Το βροντερό ΟΧΙ του «Προμηθέα Δεσμώτη» ενάντια στα Μνημόνια της εξουσίας θα αντηχήσει στο Πήλιο.

Τραγωδία με βαθιά πολιτικά νοήματα μιλά για την ελευθερία του πνεύματος εξυψώνοντας τον Άνθρωπο μέχρι τον Θεό.

Η αμφισβήτηση της εξουσίας παρουσιάζεται στο έργο ως η εφαλτήριος δύναμη του επαναστάτη Προμηθέα.

Ο Προμηθέας του Βασίλη Ασημακόπουλου είναι ο ηρωικός επαναστάτης που υψώνει το ανάστημά του ενάντια στην τυραννία.

Με διαταγή του Δία ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας θα αλυσοδεθεί σε έναν βράχο, όμως θα συνεχίσει να αντιστέκεται εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον γκρεμίζει στα Τάρταρα στέλνοντας αστραπές και κεραυνούς.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος

Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος

«Ο επαναστάτης Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία και δεν λύγισε μπροστά σε κανένα μνημόνιο, το Όχι του Προμηθέα μπροστά στους Τυράννους, τώρα είναι πιο συμβολικό και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ»

Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000.

Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, Κορινθίων, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με την αιγίδα της UNESCO παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Στην παρουσίαση του ΟΗΕ το έργο και οι καλλιτέχνες πήραν το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 80 χώρες.

Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αθήνας παρουσιάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.

Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος

Ιώ/Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο

Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος

Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο

Βιβή Κλεισούρα, πιάνο

Ήχος και Φως – Special Effects: Γιώργος Βόντζος