Η πολυταξιδεμένη μουσική παράσταση της Νένας Βενετσάνου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ για 4 επιπλέον παραστάσεις τον Απρίλιο

στις 6, 13, 20 και  27 Απριλίου 2013.

«…Οι Πόλεις θα γκρεμίζονται στα βράχια του χρόνου

και θα ξαναχτίζονται ασταμάτητα απ’ τ’ ανθρώπινα χέρια.

Μέχρι να νιώσουμε όλοι κάποια στιγμή

αυτά που ονειρεύτηκαν γι’ αυτές οι ποιητές τους.

Πόλεις με φως, με αέρα, με κήπους, κατ’ εικόνα της Εδέμ.

Αιώνιοι χώροι που κατοικούν μέσα μας κι έξω από μας…».

“1000 + 1 Πόλεις”: η παράσταση που έχει ταξιδέψει σε Βέλγιο, Γαλλία (2012), Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -2011) και Κρήτη (αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας, Χανιά-2008), παρουσιάζεται με επιτυχία στο Θέατρο Αλκμήνη, από τις 8 Μαρτίου και παρατείνεται για 4 ακόμη Σάββατα τον Απρίλιο.

Η Νένα Βενετσάνου, η σημαντική “πρέσβης” του ελληνικού τραγουδιού και από τις πλέον ανήσυχους δημιουργούς, στήνει επί σκηνής το δικό της μουσικό τοπίο, υμνώντας την Πόλη, τον Πολίτη και τον Πολιτισμό κάτω από τη δική μας, Αθηναϊκή Ακρόπολη.

Η ιδιαίτερη φωνή της μάς ταξιδεύει με τραγούδια των Χατζιδάκι και Θεοδωράκη πάνω σε στίχους σπουδαίων μας ποιητών (Γκάτσου, Αναγνωστάκη κ.α.), με προσωπικές της συνθέσεις σε ποίηση Καβάφη,Ευριπίδη,Κομνηνού,Χρυσουλάκη αλλά και με κείμενα αρχαίων και σύγχρονων ποιητών που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια.

Μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή στις Πόλεις της Ιστορίας, της Φαντασίας και της Διασποράς..που αντηχεί την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους σ’ έναν κόσμο συγκρούσεων.

Συντελεστές Παράστασης:

Ερμηνεία: Νένα Βενετσάνου

Μουσικοί επί σκηνής: Σταύρος Αγιαννιώτης (κλασική κιθάρα), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο),

Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσσο), Σόλης Μπαρκής (κρουστά).

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νένα Βενετσάνου

Σκηνοθετική επιμέλεια:  Άγγελος Αγγελής

Συντονισμός παραγωγής: Τίνα Ντουφεξιάδου