Η Νάνα Σιμόπουλος είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως.

Το έργο της αντλείται από πλούσιες πηγές και έχει επιρροές που έχουν τις ρίζες τους ανά τους αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια να κάνει χρήση αναφορών από διάφορες κουλτούρες, αλλά και από το ίδιο της το παρελθόν.

Ο τίτλος του έβδομου κατά σειρά άλμπουμ της Skins, θα μπορούσε να συνδεθεί και με την ίδια τη Σιμόπουλος, καθώς η καλλιτέχνιδα παραλληλίζεται με έναν μουσικό χαμαιλέοντα, που έχει διερευνήσει πάμπολλους, διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του ήχου.

Η ίδια, η Νάνα Σιμόπουλος, συνδέεται βαθιά και ουσιαστικά με τη μουσική της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας.

Η πολυτάλαντη Νάνα Σιμόπουλος έχει παίξει με θρύλους της τζαζ, όπως τους Don Cherry, Charlie Haden, Billy Higgins και τον Nana Vasconcelos, που αποτελεί σύμβολο της παγκόσμιας μουσικής.

Εκτός από τη ιδιαίτερη χροιά στη φωνής της δημιουργού και τη μοναδικότητα της οπτική της, το άλμπουμ Skins, περήφανα επιδεικνύει επιρροές από σκηνές τζαζ, New Age και World Μusic.

Το Skins, πέρασε μεγάλο διάστημα στα σκαριά. Πρόκειται για την πρώτη νέα κυκλοφορία της Σιμόπουλος μετά το 2001. Ωστόσο το αποτέλεσμα άξιζε σαφώς την πολυετή αναμονή.

Συντελεστές

Νάνα Σιμόπουλος: σιτάρ, κιθάρα, φωνή
Caryn Heilman: πλήκτρα και φωνητικά
Μάνος Λούτας: μπάσο
Σαμ Μαρλιερι: σαξόφωνο
Ronen Itzic: ντραμς