Το 2014 η Nana Simopoulos ξεκίνησε να μελετά με τον Bobby Mc Ferrin το Circlesongs, ένα νέο τρόπο αυτοσχεδιασμού που εφηύρε ο ίδιος για μεγάλες ή και μικρές ομάδες. Στον κύκλο, οι τραγουδιστές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την φωνή τους ενώ ακούνε τις φωνές των άλλων γύρω τους. Ο άνθρωπος που συντονίζει τον κύκλο δημιουργεί μοναδικά μοτίβα, ρυθμούς και μελωδίες και καθοδηγεί τους υπόλοιπους να αυτοσχεδιάζουν γύρω απ΄ αυτά.

Η Nana αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με ένα γκρουπ τραγουδιστών από την Νέα Υόρκη που συναντιούνται συχνά για να πειραματιστούν με φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς. Στην εμφάνισή της στο Half Note θα παρουσιάσει το δικό της νέο υλικό που είναι εμπνευσμένο από τα Circle Songs και θα προσκαλέσει το κοινό να τραγουδήσει, φτιάχνοντας το δικό τους κύκλο με τους μουσικούς επί σκηνής.

Nana Simopoulos

H Νάνα Σιμόπουλος είναι μια εξαιρετική Ελληνίδα μουσικός που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της world fusion μουσικής. Η μουσική της συνδυάζει ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες του πλανήτη αλλά και από την ελληνική της καταγωγή. Η ίδια τραγουδάει, παίζει κιθάρα, μπουζούκι και σιτάρ και στις ζωντανές της παραστάσεις έχει εξαιρετική επαφή με το κοινό, κάνοντας κάθε συναυλία της μία συναρπαστική μουσική εμπειρία.

Ως συνθέτρια έχει γράψει μουσική για θέατρο και ταινίες, για κινησιολογία και χορό αλλά και για κλασικό μπαλέτο. ‘Εχει συνεργαστεί με θρύλους της παγκόσμιας world σκηνής όπως τους Don Cherry, Charlie Haden, Billy Higgins, Ustad Sultan Kahn, Dave Liebman, Nana Vasconcelos και με μουσικά σύνολα όπως το New York City Opera. Μετράει οκτώ προσωπικά άλμπουμ στο ενεργητικό της και αναρίθμητες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, σε μουσεία, σε θέατρα αλλά και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Νέα Υόρκη όπου διηύθυνε σαράντα μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα σε μία τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης 9/11.

H Nana ως δημιουργός αυτή τη στιγμή ετοιμάζει νέο υλικό εμπνευσμένο από το Circlesοngs, ένα τρόπο ομαδικού φωνητικού αυτοσχεδιασμού. Επίσης αυτή την περίοδο, η Nana συμμετέχει στην ομαδική διαδραστική έκθεση The Flutter Experience στο Λος Άντζελες.

Nana Simopoulos World Jazz Quintet:

Nana Simopoulos: φωνή, σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι
Caryn Heilman: φωνή, κρουστά, πλήκτρα
Solis Barkis: φωνή, κρουστά
Samuel Marlieri: σαξόφωνο
Ronen Itzik: ντραμς