Κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, γιορτάζουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στους χώρους μας.

Φέτος που οι συνθήκες είναι διαφορετικές, θα γιορτάσουμε και πάλι μαζί αυτή τη μέρα με ένα λίγο διαφορετικό τρόπο, μέσα από τις οθόνες μας και τα βίντεο που μας στείλατε και στα οποία ο καθένας από εσάς, με το δικό του τρόπο, απάντησε στην ερώτηση “Τι είναι η μουσική για σας;”

Εμείς φτιάξαμε μια “μουσική” ταινία με τα βίντεο αυτά για να δείξουμε σε όλους πόσο σημαντική είναι η μουσική, αυτή που μας έκανε να φτιάξουμε πριν από τόσες δεκαετίες τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και που μας κάνει να συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα.

Η “μουσική” αυτή ταινία θα ανέβει την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 11:00 και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης καθώς και στο Facebook και το Youtube της Βιβλιοθήκης και του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Ας δούμε λοιπόν, «τι είναι η μουσική για μας».

Ψυχαγωγία και δια βίου μάθηση μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet σας

Αυτή την εβδομάδα η Μουσική Βιβλιοθήκη προτείνει…

Εθνική Όπερα του Βελγίου | La Monnaie/De Munt

Στην ιστοσελίδα της Εθνικής Όπερας του Βελγίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω όπερες του κλασσικού ρεπερτορίου

“Ο Μαγικός αυλός” του W.A. Mozart,
“Το ελιξίριο του Έρωτα” του G.Donizetti
“Ο χρυσός κόκορας” του N. Rimsky-Korsakov
“Lohengrin” του R. Wagner
“Βeatrice et Benedic” του H. Berlioz

καθώς και τη σύγχρονη όπερα
“Orfeo et Majnun”, των M. Adwin, D.Van Der Harst & H. Moody

Περισσότερα εδώ.

Πρόσβαση από απόσταση στις συλλογές της Μουσικής Βιβλιοθήκης μέσω του νέου Καταλόγου της

Ο Νέος Κατάλογος της Μουσικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις 18 Μαρτίου 2020 και ήδη εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τα αιτήματα των χρηστών της Βιβλιοθήκης.

Σήμερα που οι συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας και τη συνεπακόλουθη τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, ο Κατάλογος συνεχίζει να αποτελεί την κύρια είσοδο των χρηστών της Βιβλιοθήκης στις συλλογές της από απόσταση.

Η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη από τις 9 Ιουνίου 2020 πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ενώ ο χρήστης καλείται να διεξάγει την αναζήτησή του στο κατάλογο για το υλικό που τον ενδιαφέρει προτού επισκεφτεί τη Βιβλιοθήκη. Αφού εντοπίσει το υλικό που θέλει να δει ενημερώνει τηλεφωνικά ή μέσω email τη Βιβλιοθήκη ώστε να έχει το υλικό που επιθυμεί άμεσα διαθέσιμο την ώρα της επίσκεψης του.

Για όση περίοδο θα ισχύει ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας επιτρέπεται ο εξωτερικός δανεισμός έως 2 τεκμηρίων για 5 εργάσιμες ημέρες δωρεάν για όλους.

Οι δυνατότητες του Νέου Καταλόγου είναι πολλές και απλουστεύουν σε κάθε περίπτωση την αναζήτηση, εύρεση και πρόσβαση στο υλικό της Βιβλιοθήκης. Μείνετε συντονισμένοι τόσο στο ενημερωτικό δελτίο όσο και στο Facebook της Βιβλιοθήκης για περισσότερες πληροφορίες.