Ο όμορφος κήπος του Νομισματικού Μουσείου θα φιλοξενήσει και πάλι πλήθος μουσικών και άλλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, φέρνοντας στο κοινό της πόλης σχήματα που έχουν αγαπηθεί αλλά και νέους μουσικούς με φρέσκες μουσικές προτάσεις.

Η εναρκτήρια συναυλία την Κυριακή 30 Μαΐου στις 9 μ.μ. θα είναι ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό που επιμελείται και παρουσιάζει η επί χρόνια συνεργάτιδα του ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη με τη συνοδεία πιάνου από τον μουσικό Γιώργο Σχοινά.

“Μια Κυριακή” θα είναι στις 30 Μαΐου όπως λέει το τραγούδι του Γιάννη Σπανού, μα όχι οποιαδήποτε Κυριακή! Μια μέρα με εορταστικό χαρακτήρα, μήνες μετά την τελευταία μας συναυλία στον κήπο, θα υποδεχτούμε επιτέλους την μετά-καραντίνα εποχή και το άνοιγμα των μουσικών εκδηλώσεων στο café του Νομισματικού Μουσείου.

Επί έξι δεκαετίες, ο Γιάννης Σπανός μάς χάρισε αμέτρητες όμορφες μουσικές στιγμές. Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, μελοποίησε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Γιώργου Παπαστεφάνου αλλά και ποιήματα των: Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη και άλλων. Τραγούδια του, εκτός από την Καίτη Χωματά, έχουν ερμηνεύσει οι: Αρλέτα, Κώστας Καράλης, Γιάννης Πάριος, Ελένη Δήμου, Χάρις Αλεξίου και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές.

Τα τραγούδια του τα γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι μας και συχνά τα σιγοτραγουδάμε στο άκουσμά τους. Μερικά από αυτά είναι τα:
«Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Άνθρωποι μονάχοι», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Φταίμε και οι δυο», «Μια Κυριακή», «Επειδή σ’ αγαπώ», «Κίτρινη πόλη», «Προσωπικά», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Αν μ’ αγαπάς», «Σ’ ένα εξπρές», «Οι Κυριακές στην Κατερίνη», «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», κ.ά.

Κάποια από αυτά τα αγαπημένα κομμάτια και πολλά ακόμη θα ακούσουμε την Κυριακή 30 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα που επιμελείται και παρουσιάζει η επί χρόνια συνεργάτιδα του ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη με τη συνοδεία πιάνου από τον μουσικό Γιώργο Σχοινά.

Παίζουν:
Χρυσούλα Στεφανάκη | τραγούδι
Γιώργος Σχοινάς | πιάνο

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων