Οι Μουσικές Συλλογές της ευρωπαϊκής ψηφιακής πύλης Europeana (Europeana Music Collections) συγκεντρώνουν ηχογραφήσεις, παρτιτούρες και σχετικό με τη μουσική υλικό από Ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά αρχεία, Βιβλιοθήκες και μουσεία.

Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και στην πλούσια συλλογή οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με την μουσικοχορευτική παράδοση των περιοχών της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας

Γίνετε Φίλοι της Βιβλιοθήκης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών-αναγνωστών της, η Βιβλιοθήκη εισήγαγε το θεσμό των Φίλων της Βιβλιοθήκης, στους οποίους παρέχει μια σειρά ειδικών προνομίων, όπως δανεισμό υλικού και πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων από απόσταση.

Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης θα έχουν πρόσβαση στις εξής προνομιακές υπηρεσίες:

Δικαίωμα εξωτερικού δανεισμού του υλικού της Βιβλιοθήκης

Ελεύθερη πρόσβαση από απόσταση στις συνδρομητικές βάσεις δεδομένων της Βιβλιοθήκης (JSTOR, NAXOS Music / Video Library, Oxford University Press, EBSCOhost Ebooks, RILM)

Συμμετοχή στα ειδικά σεμινάρια που θα διοργανώνονται στη Βιβλιοθήκη για τους φίλους σχετικά με την πληροφοριακή παιδεία, τις μεθόδους έρευνας πηγών, εργαλείων κ.λ.π.

Προτεραιότητα στις εγγραφές του Μουσικού Εργαστηρίου

2 δωρεάν εισιτήρια σε μια από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Βιβλιοθήκη (με επιλογή σας)

Προαγορά έως 6 εισιτηρίων σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους χώρους της Βιβλιοθήκης μία μέρα πρίν από την έναρξη προπώλησης

Προτεραιότητα στις εκδηλώσεις με δελτία εισόδου

Έκπτωση 10% στο πωλητήριο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Για να αποκτήσετε την κάρτα Φίλου της Βιβλιοθήκης, αρκεί να προσκομίσετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού στο Αναγνωστήριο, όπου και θα καταβάλετε τη συνδρομή σας. Η κάρτα είναι αυστηρά προσωπική.

Κόστος εγγραφής για 1 χρόνο: 35€, φοιτητές 30€

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή κατά το διάστημα των θερινών διακοπών από 1η έως 26 Αυγούστου 2016.

Φιλοξενία εκδηλώσεων

Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:

Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας

Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.

Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης

Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.

Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου. Όλοι οι χώροι προσφέρουν ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.