Έργα γραμμένα από τους σημαντικότερους Ούγγρους συνθέτες αλλά και από συνθέτες που εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή μουσική των «Μαγυάρων», θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό, την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 19.30, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με Duók (ντουέτα) του Béla Bartók, ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του 20ου αιώνα, που μαζί με τον Liszt θεωρούνται οι σημαντικότεροι Ούγγροι συνθέτες, που σφράγισαν με το έργο τους το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Θα ακολουθήσει το Divertimento No.2 του Leó Weiner, του «Ούγγρου Mendelssohn», όπως τον αποκαλούσαν οι κριτικοί, και ο πρώτος από τους Ουγγρικούς χορούς του Johannes Brahms.  

Στη συνέχεια θα ακουστούν η Δεύτερη Ουγγρική Ραψωδία του Franz Liszt, οι Παραδοσιακοί χοροί της Ρουμανίας του Bartók, ο πέμπτος από τους Ουγγρικούς χορούς του Brahms και η συναυλία τελειώνει με τα Csárdás του Ιταλού συνθέτη Vittorio Monti, έργο που θεωρείται από πολλούς το πιο διάσημο του συνθέτη.

Το Κουιντέτο της Εθνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ουγγαρίας πραγματοποιεί συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας με το ρεπερτόριό του στις «κεντροευρωπαϊκές νότες της κλασικής και παραδοσιακής μουσικής» και αναπαράγοντας την οικεία ατμόσφαιρα της μουσικής δωματίου.